Jesper Christensen spiller med i det historiske drama 'Før frosten', der bliver vist i Gilleleje Bio. Pressefoto

Jesper Christensen spiller med i det historiske drama 'Før frosten', der bliver vist i Gilleleje Bio. Pressefoto

Historisk dansk drama i Gilleleje Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Gilleleje Bio.

Jesper Christensen spiller en gribende og stærk rolle som bonden Jens, der indgår en skæbnesvanger pagt. Det historiske drama 'Før frosten' handler om bonden Jens, der står over for et svært valg. Hvis familien skal overleve vinteren, tvinges han til at indgå en pagt med storbonden på den nærliggende gård og gifte sin datter Signe bort.

Det kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord. Spørgsmålet er hvor meget Jens vil ofre for at redde sine børn? Filmen har danmarkspremiere 10. januar kl. 20. Den spiller frem til 30. januar.

Og så er der også Clint Eastwod-film. Filmen 'The mule' handler om Earl Stone, der er en ældre mand i slutningen af firserne, der lever alene og er tæt på at være ruineret. Netop da det hele ser allerværst ud, får han tilbudt et job, der i al sin enkelhed går ud på at køre hans bil fra punkt A til B. Det hele virker let og ukompliceret, men hvad Earl ikke ved er, at han lige er blevet narko kurér. Filmen har danmarkspremiere 10. januar og er på plakaten frem til 25. januar.

Publiceret 09 January 2019 20:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl