Badehuse ved Tisvilde venter på udenlandske turister. Arkivfoto: VisitNordsjælland /Mette Jonson

Badehuse ved Tisvilde venter på udenlandske turister. Arkivfoto: VisitNordsjælland /Mette Jonson

Stort amerikansk rejsemagasin med vild hæder: Tag til Tisvildeleje

Byen er fremhævet et internationalt rejsemagasin med millioner af læsere

Af
Jesper Berg

turisme Det amerikanske rejsemagasin Travel + Leisure udkommer 12 gange om året og har knap en million abonnenter samt næsten fem millioner læsere. Derfor er det ikke af ringe betydning, at magasinet i sin seneste udgave har fremhævet Tisvildeleje på deres såkaldte bucket list - 'The 50 Best Places to Travel' in 2019. Dermed kan også de månedlige tre millioner unikke brugere af Travel + Leisures hjemmeside lade sig inspirere til at besøge Tisvildeleje — som den eneste skandinaviske destination på listen.

Rustik charme

Det er magasinets rejsejournalist Gisela Williams, som under overskriften 'Tisvildeleje and the Danish Riviera' skriver:

"Den danske kystby Tisvildeleje har altid tiltrukket et vist publikum. I gamle dage var det et helligt sted, som var viet til guden Tyr. Dets hellige kilder tiltrak pilgrimme, som troede, at kildernes vand havde helende egenskaber. På det seneste har Tisvildeleje og den omkringliggende danske riviera tiltrukket byfolket, som har omfavnet områdets rustikke og uhøjtidelige charme. Byen består ikke af meget mere end en hovedgade med intime restauranter som den travle Tisvilde Kro, en bager, Brød & Vin og små butikker. De bedste valg, hvis man vil overnatte, er to genskabte 1800-talsbygninger: den bohemeagtige Tisvildeleje Strandhotel og Helenekilde Badehotel, et stort hus med moderne danske designmøbler og udsigt over Kattegat fra første række".

Lægger mange penge

Og omtalen i det amerikanske rejsemagasin er ikke tilfældig, forklarer direktøren for VisitNordsjælland, Annette Sørensen.

"Vi har et rigtig fint samarbejde med VisitDenmark i USA, som arbejder hårdt for at få omtale i amerikanske medier," fortæller Annette Sørensen, der ser en trend i, at oversøiske turister kommer til Danmark — og i højere og højere grad til Nordsjælland.

"Der kommer flest turister til København, der stadig er den store metropol, men flere og flere vælger at leje en cykel og tage toget op ad kysten og til Nordsjælland. Og storbygæster er traditionelt nogle, som lægger mange penge," understreger direktøren.

VisitNordsjælland arbejder for tiden også tæt med DOT, Din Offentlige Transport, for at gøre det nemmere for turister, som kommer til Københavns Lufthavn, at komme videre til Nordsjælland.

"DOT har planer om at gøre det nemmere at bestille billetter digitalt, og vi arbejder på at udforme turguider, som skal give turisterne lyst til at rejse rundt i Nordsjælland".

Publiceret 08 January 2019 00:00

SENESTE TV

Kisser og Søren kommer og underholder

Show Det populære par Kisser og Søren besøger Helsinge Pensionistforening fredag 18. januar.

"Kisser og Søren er lig med ægte dansk folkelig underholdning og er et sikkert hit med deres brede repertoire. Det hele bliver serveret med et glimt i øjet og smil på læben i et behageligt lydniveau. Kisser og Søren har hurtigt opnået en status samt stor respekt som foregangs"mænd" for den ægte danske populær musik. Ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum som Kisser og Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende," skriver Helsinge Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Man kan opleve Kisser og Søren i Café Appetit, Helsingegården 18. januar kl. 14.30. Der er gratis adgang for pensionistforeningens medlemmer, og tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp