Byens Pizzeria gør, hvad de kan for at fastholde personalet. Det betyder også, at mange af de ansatte har været der over 15 år.

Byens Pizzeria gør, hvad de kan for at fastholde personalet. Det betyder også, at mange af de ansatte har været der over 15 år.

Populært pizzeria fejrer jubilæum: 'Vi lever af Helsinge, og så giver vi også lidt tilbage'

I 25 år har Byens Pizzeria serveret mad til Helsinges beborere. Nu fejrer de jubilæum

Af
Jeppe Helkov / Foto: Jan F. Stephan

FEJRING I en tid hvor pizzeriaer åbner og lukker hurtigere, end man kan nå at blinke med øjet, er det noget af et særsyn, at et pizzeria fejrer 25 års jubilæum. Men det er ikke desto mindre, hvad Byens Pizzeria i denne uge kan fejre.

I 1993 slog pizzeriaet første gang dørene op på adressen lige over for gadekæret. En af de nuværende ejere Resul Uysal blev ansat på Byens Pizzeria få måneder efter åbningen, og han husker tydeligt sit første møde med Helsinge.

"Ejeren dengang var én, min far kendte. Så han følte, at han ogsåkendte mig. Han sagde, at jeg skulle ikke arbejde i København, det var for farligt. Jeg skulle op mod Nordsjælland. Så jeg begyndte kort tid efter," siger Resul Uysal, der på det tidspunkt var 16 år.

"Da jeg trillede ind med toget, var det første gang, jeg var i Helsinge. Og jeg tænkte, at det var en stille og rolig by. Første dag fik jeg lov til at skralde en helt sæk løg, anden dag var det en kæmpe sæk champignoner, der skulle pilles. Jeg skulle igennem det hele. Opvask, madlavling - ja, alt. Det var helt fra bunden."

Fik nøglerne til det hele

"Efter et par måneder kom chefens søn, der stod for det hele og sagde, at jeg snart ville få nøglerne til stedet. Det var en kæmpe forretning, og jeg var kun 16 år. Men et år efter skulle jeg overtage, og sådan var det," fortsætter han.

Et par år senere kom Mustafa Karatas til som ejer, og i 2011 blev Ferhat Akinci også medarbejder. Sammen med et hav af medarbejdere langer de ny pizzaer over disken.

Ifølge Resul Uysal har især én ting ændret sig siden 1993.

"Da vi åbnede var der kun ét andet pizzeria i byen. Men efter lidt tid var det som om, der åbnede et nyt spisested hver 14. dag."

Er som en lille baby

De tre ejere fortæller, at de for at overleve har anset pizzeriaet som en lille baby.

"Vi har altid haft fremgang. Men vi har også passet på stedet som en lille baby. Det skal man i madbranchen. Man skal være meget påpasselig. Der skal passes og plejes - og man være på hele tiden," siger Mustafa Karatas.

"Vi sørger også for at have mad for at have mad af god kvalitet. Vi køber kun det bedste. Vi har haft den samme leverandør igennem alle år, men der kommer mange kødleverandører her og prøver at sælge os noget billigere. Men hvorfor skal jeg lave om på det vi har? Hvorfor skal vi spare en krone per kilo. Det betyder ikke noget. Kvaliteten er det vigtigste," fortsætter han.

Var som en ungdomsskole

Byens Pizzerias centrale placering i Helsinge gør også, at personalet har fået et helt specielt forhold bil beboerne.

"Ja, og så har vi haft de samme medarbejdere i stort set alle år. Så de kender byen, og byen kender os. Tidligere har vi også nærmest fungeret som en ungdomsskole. De 13-14-årige kom her ned og sad. Så lå der en bunke af skoletasker. De købte en pizza og var fem om at dele den. Men det gjorde os ikke noget. Det var kun hyggeligt," uddyber Resul Uysal

"Det er også sjovt at se, at de unge, der kom her dengang, kommer tilbage nu. Nu er de i 30'erne og er blevet gift og har børn. Men de kommer her stadig," siger Mustafa Karatas.

Byens Pizzeria har i løbet af årene også forsøgt at give noget tilbage til Helsinge. Blandt andet når skoleelever kommer og beder om støtte til arrangementer.

"Vi støtter rigtig meget lokalt. Hvis en klasse skal på studietur, og de kommer og spørger om et sponsorat, hjælper vi. Vi støtter også mange spørgsklubber og foreinger. Vi lever af Helsinge, og så giver vi også lidt tilbage," slutter Resul Uysal

Publiceret 13 December 2018 00:00