En række grønne kiler og strøg skal knytte Møllebakken sammen med den omkringliggende by, sagde arkitekt Kasper Kullegaard ved præsentationen.

En række grønne kiler og strøg skal knytte Møllebakken sammen med den omkringliggende by, sagde arkitekt Kasper Kullegaard ved præsentationen.

Gribskovs højeste huse rejser sig

Om godt et år står 113 boliger klar til indflytning midt i Helsinge

Af
Claus Johansen

BYUDVIKLING At kalde Helsinges kommende boligbyggeri for højhuse vil nok være en tilsnigelse.

Men det er et faktum, at boligerne på Møllebakken bliver kommunens højeste: Fire etager og 16 meter på det højeste sted.

I torsdags blev der taget første spadestik til byggeriet af i alt 113 lejeboliger i hjertet af Helsinge – lige over for rådhuset.

”Det er en vigtig dag – en historisk dag,” sagde borgmester Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov) i forbindelse med det første spadestik på byggeriet.

”Vi får 300-400 nye borgere midt i vores by. Det går godt nu, og der er mange, der vil bygge her. Vi ligger attraktivt her i Nordsjælland, så det her er begyndelsen til meget mere, tror vi. Og vi skal hente endnu flere borgere til Gribskov, hvis vi vil bevare og udvikle vores velfærd,” sagde Anders Gerner Frost.

Det vil puste helt nyt liv i bymidten

Borgmesteren understreger desuden, at den nye bydel vil give et væsentligt løft til Helsinge:

”Det vil puste helt nyt liv i bymidten, og det får blandt andre de lokale erhvervsdrivende gavn af.”

Boligerne opføres af Boligselskabet Nordsjælland. Selskabets formand, Lena Andersen, siger:

"Målet har hele tiden været at skabe et attraktivt nyt boligområde med åbne og indbydende byrum, der giver plads til, at folk kan udfolde sig på forskellige måder. Ikke bare de kommende nye beboere, men også Helsinges borgere.”

De 113 lejeboliger bliver en blanding af forskellige boligstørrelser og -typer. For at appellere til forskellige målgrupper opføres der både lejligheder og rækkehuse. Der bliver både 1, 2, 3 og 4-rums boliger (ud over køkken og bad) i størrelser fra 40 til 115 kvadratmeter.

”Vores hensigt er at skabe et sted, hvor enlige, par og familier i forskellige aldre bor side om side. Det skaber liv, når generationer mødes på tværs. Den energi vil vi gerne dyrke noget mere,” siger projektleder Lisbeth Werup Steffensen.

Omkring 800 er allerede skrevet op til boligerne. Heraf kommer en tredjedel fra andre kommuner end Gribskov.

Boligerne står efter planen klar til indflytning i foråret 2020.

Vi får 300-400 nye borgere midt i vores by

Ved præsentationen i maj udtalte arkitekten bag byggeriet, at ideen er at skabe en grøn bebyggelse:

“Visionen med landskabet er generelt at skabe en harmonisk grøn bebyggelse, der signalerer stor grad af bæredygtighed. Det sker fx via en række grønne kiler og strøg, der knytter bebyggelsen sammen med den omkringliggende by. Hele året igennem er der variation i planter, farver og blomstring, der igen understreger områdets variation,” sagde arkitekt Kasper Kullegaard fra Kullegaard.

Byggeriet medfører, at parkeringspladsen nord for Rådhusvej lukker 10. december.

”Derfor reserverer vi flere to-timers parkeringspladser ved rådhuset. Det vil give borgerne mulighed for både at ordne indkøb og lægebesøg i området og eventuelle ærinder på rådhuset,” siger borgmesteren.

Ansatte på rådhuset opfordres til at parkere på det store p-areal foran VP-arkaden cirka tre minutters gang fra rådhuset.

Publiceret 12 December 2018 13:30