Efter 12 år kamp blev Vivi Johansen i januar 2016 fleksjobber. Siden har hun kun haft få og korte ansættelser. Foto: Jesper Berg

Efter 12 år kamp blev Vivi Johansen i januar 2016 fleksjobber. Siden har hun kun haft få og korte ansættelser. Foto: Jesper Berg

Vivi må ikke blive i sit fleksjob: 'Jeg ryster og tuder over ingenting'

Vivi Johansen mister snart sit elskede fleksjob. Så er det tilbage til en hverdag med jobsøgning

Af
Jesper Berg

beskæftigelse 43-årige Vivi Johansen fra Rågeleje er fleksjobber, og hun elsker sit nuværende job hos Helsinge Seniorcenter.

"Jeg hjælper til med lettere rengøring syv timer om ugen, og jeg kan tage pauser, når der er behov for det. Jeg trives rigtig godt der, og alle er så søde og behagelige," fortæller Vivi Johansen, som dog må se i øjnene, at det er slut til nytår.

Syg siden 2004

"Det er jeg så ked af. Jobbet betyder så meget for mig, og de kan godt bruge hænderne, men de har ikke råd," siger fleksjobberen, som følte sig så provokeret af det, borgmester Anders Gerner Frost (NG) for et par uger siden var citeret for i Ugeposten, at hun valgte at skrive et læserbrev til avisen.

"Borgmesteren fortalte, at han gerne vil bruge frivillige til flere ting, men jeg mener, at mange af de ting, som de frivillige hjælper med, godt kunne laves om til fleksjob, så sådan nogen som mig havde noget at lave," siger Vivi Johansen, som i 2004 fik dårlig ryg efter års hårdt fysisk arbejde hos blandt andet Per Mortensens Maskinfabrik i Skævinge og hos Metro Therm i Helsinge.

"Jeg har også et skævt bækken, og min nakke og knæ er slidt ned. Der skal ikke meget til, før jeg ingenting kan, og det må jeg leve med resten af livet. Det eneste, jeg kan gøre, er at styrke musklerne ved at træne," siger Vivi Johansen, hvis sygdom har kostet hende hus og ægteskab. Hun blev skilt i 2009, og først da kunne hun på grund af reglerne for forsørgelsespligt modtage kontanthjælp.

GIV fandt fleksjob

"I februar 2016 blev jeg endelig og efter mange års kamp accepteret som fleksjobber, og siden har jeg været i fleksjob hos Helsingegården og Trongården i Vejby, men begge steder måtte jeg stoppe efter et stykke tid. Først på grund af overbelastede knæ, og derefter fordi de ikke måtte ansætte fleksjobbere," fortæller Vivi Johansen.

Derefter gik hun hjemme til januar 2018, hvor Gribskov Kommunes Interne Servicevirksomhed (GIV) fandt hendes nuværende fleksjob hos Helsinge Seniorcenter. Til nytår er det dog slut.

"Det gør mig så ked af det, for det betyder så meget. De kan godt bruge hænderne, men de har ikke råd. De må dog gerne bruge frivillige, og det ærgrer mig," siger Vivi Johansen, som mener, at udgifterne til hende og to andre fleksjobbere i seniorcenteret, som er i samme situation, er forholdsvis små.

Føler sig som kastebold

"Desuden skal kommunen jo alligevel betale vores ledighedsydelse, så hvorfor kan vi ikke få lov til at gøre noget, som gør os glade i hverdagen. Vi har nok at kæmpe med i forvejen. Bare bevidstheden om, at jeg snart skal i ledighed giver mig trykken i brystet, og jeg ryster og tuder over ingenting. Jeg har det så skidt," fortæller hun.

"Man føler sig som en kastebold. Jeg går ned på det, for det slider hver gang. Det er uoverskueligt at tænke på, hvor mange steder jeg skal være resten af mit liv. Jeg har brug for stabilitet, men alt jeg kan tænke på er, hvor mange steder jeg skal være ansat resten af mit liv," siger Vivi Johansen.

Kunne du tænke dig at blive førtidspensionist?

"Nej, for jeg vil gerne ud og møde mennesker og være en del af samfundet. På den anden side ville det være dejligt at være pensionist. Så vil man jo altid kunne få et arbejde som frivillig".

Publiceret 07 December 2018 07:00

Tisvilde Koret søger flere medlemmer

Sang Tisvilde Koret er et kvindekor, som lige nu består af 24 kvinder. Koret er et tre-stemmigt kor med et bredt repertoire.

"Koret ledes af Erik Knudsen, som er en ung ambitiøs korleder, der til stadighed uddanner sig videre og finder nye spændende veje for koret. Korlederens engagement og glæde ved sangen smitter og får alle i koret til at yde det bedste de har lært," skriver Tisvilde Koret i en pressemeddelelse. Koret synger sange fra den nordiske sangskat, sange med kirkeligt islæt og sange fra det lettere klassiske repertoire. Koret er så heldigt, at få lov til at synge i Vejby Kirkes Sognegård.. Man mødes hver mandag aften klokken 19.00 til 21.15.

Første aften i den nye sæson er mandag 2. september. Sæsonen strækker sig frem til slutningen af april 2020.