Der er julestue på Helsinge Bibliotek 8. december. Pressefoto

Der er julestue på Helsinge Bibliotek 8. december. Pressefoto

Så er der julestue for hele familien

Jul Helsinge Bibliotek er klar med julestue for hele familien 8. December. Fra klokken 11 til 14. Fra kl. 11 til 12 kan man opleve "Teater Honningbanden", der spiller stykket ”Hvem har stjålet Nissekraften?”. Stykket handler om, at pludselig er julens trylleri borte! Hvem har dog gjort sig til tyv af noget så betydningsfuldt? Og hvorfor? Dette svar kan man få ved at se stykket.

"Regn trygt med, at julens magi breder sig til både børn og voksne blandt publikum. Mon ikke det endnu engang lykkes at redde juleglæden? Forestillingen er for publikum i alderen tre til 10 år og deres voksne. Forestillingen er gratis og foregår inde i biblioteket," skriver Helsinge Bibliotek i en pressemeddelelse.

Mellem kl. 12 og 14 er der julehygge med æbleskiver, juleklip og nissemusik på programmet Man kan læse mere om arrangementet på www.gribskovbib.dk.

Publiceret 07 December 2018 15:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV