En 32-årig mand fra Helsinge er dømt for drab. Modelfoto: Henning Bagger

En 32-årig mand fra Helsinge er dømt for drab. Modelfoto: Henning Bagger Ritzau Scanpix

Mand fra Helsinge slog rival i hovedet med lygte og efterlod ham døende: Her er dommen

En 32-årig mand fra Helsinge er dømt for drab på rival

Af
Jeppe Helkov

12 års fængsel. Sådan lød straffen, da Retten i Helsingør i tirsdags fældede dom over 32-årige Peter Kamper fra Helsinge.

Han var tiltalt for i juli at have dræbt en 39-årig mand.

Under retssagen kom det frem, at den dømte og offeret kæmpede om den samme kvinde. Det hele kulminerede den 2. juli, hvor Peter Kamper på en adresse i Hornbæk overfaldt den afdøde. Han blev tildelt tre slag mod kraniet med en stavlygte, hvorefter Peter Kamper efterlod offeret døende på villavejen.

Peter Kamper har erkendt, at han stod bag de voldsomme slag, der kostede den 39-årige livet, men han har nægtet, at der var tale om drab. Forsvareren argumenterede i stedet for, at han skulle dømmes for vold med døden til følge.

Anklageren mente derimod, at der var tale om drab, blandt andet fordi den 32-årige gerningsmand slog med en 50 cm lang og 1,5 kg tung stavlygte - og dermed med overvejende sandsynlighed burde have vidst, at hans offer ville dø af slagene.

"Når lygten bliver svunget af en gut på 111 kilo, så er der kraft i. Derfor må han have indset, at den anden kunne risikere at dø som følge af de her slag. Det lægger man vægt på," siger senioranklager Kenn Jørgensen til Ritzau.

Og den påstand gav retten altså medhold i.

"Vi har lagt vægt på, at der er tale om tre slag i hovedet, og at slagene har haft en sådan betydelig kraft, at kraniet er knust," lød det fra dommeren i sin begrundelse.

Den dømte har anket dommen.

Undervejs i retssagen blev der afspillet en lydfil fra offerets telefon. Da han blev overfaldet, var han i gang med at bestille en taxa - og selve drabet blev derfor optaget.

På optagelsen brokker den 39-årige mand sig over, at hans taxa ikke er kommet endnu.

"Nu er jeg gået længere ned ad vejen for at vente. Jeg får jo ikke løn for det her," siger den 39-årige ifølge Ekstra Bladet på optagelsen, inden han pludselig bryder ud i flere høje skrig, før der bliver helt stille.

Den dømte har forklaret, at han tog over til offeret, fordi han havde været oppe at skændes med kvinden, som begge mænd var vilde med - og han troede, at hun var hos den dræbte.

Offeret blev umiddelbart efter overfaldet fundet af en mand, der sammen med to brandmænd, der også var i området, forsøgte at redde den stærkt tilskadekomne. Ifølge vidnet lå manden midt på gaden og var stadig ved bevidsthed. Men hans liv stod altså ikke til at redde.

"Jeg er ufattelig ked af det, der skete den dag. Jeg er flov og skuffet, ikke mindst vred på mig selv, over det jeg har gjort. Mine tanker går til de pårørende, og der går ikke en dag, hvor jeg ville ønske, at jeg kunne skrue tiden tilbage," sagde Peter Kamper ifølge Ekstra Bladet undervejs i retssagen.

Publiceret 05 December 2018 00:00