Det bør nu være nemmere at nå toget i Helsinge, hvis man kommer med bus 390R fra Helsingør. Arkivfoto

Det bør nu være nemmere at nå toget i Helsinge, hvis man kommer med bus 390R fra Helsingør. Arkivfoto

Ny busplan skal gøre det nemt at nå toget

Af
Jesper Berg

trafik På grund af øget trængsel har bus 390R svært ved at holde køreplanen. Det gør, at flere passagerer, der rejser med bus 390R fra Helsingør til Helsinge og skal videre med lokaltog, ikke når det korresponderende tog i Helsinge.

Og det er en uholdbar situation for både passagerer og sammenhængen i den kollektive trafik i Nordsjælland, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Derfor er der fundet en løsning, som giver rum i køreplanen, så sammenhængen i det nordsjællandske kollektive trafiknet opretholdes.

”Folk i Nordsjælland skal på bedst mulig vis kunne transportere sig rundt med bus og tog. Den opgave er vigtig for regionen. Vi har oplevet, at køreplanen for rute 390R ikke gør det muligt for passagererne at nå det tog, de skal med, og det duer ikke. Derfor har vi nu ændret køreplanen, så der er bedre sammenhæng," skriver Jens Mandrup, formand for regionens trafikudvalg, i pressemeddelelsen.

Ændringen træder i kraft 9. december 2018.

Publiceret 04 December 2018 10:30

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl