”Vi ser desværre folk, der køber billet den 1. december for at sælge dem videre allerede 2. december, og det virker jo lidt mistænkeligt,

”Vi ser desværre folk, der køber billet den 1. december for at sælge dem videre allerede 2. december, og det virker jo lidt mistænkeligt," siger formanden for Musik i Lejet. Foto: Jan F. Stephan

Musik i Lejet udsolgt på rekordtid: Nu frygter de hajer

Musik i Lejet blev endnu en gang udsolgt på rekordtid, da billetterne blev frigivet i lørdags. Men arrangørerne advarer mod at købe billetter af billethajer.

Af
Marie Varming

”Partoutbillet søges”. ”Jeg mangler tre partoutbilletter”. ”Søger en masse billetter.” Listen over håbefulde festivalgæster er lang på Musik i Lejets Facebookside. Det tog nemlig kun en god halv time for festivalen i Tisvilde at melde om udsolgt i år, selv om ikke et eneste af sommerens musiknavne er offentliggjort. Det giver billethajerne gode vilkår, og arrangørerne advarer derfor mod, at man køber billetter uden om de gængse kanaler..

Vi er så populære, at folk graver tunneller i sandet for at komme ind, og det næste bliver vel droner

”Jeg fik den første anmeldelse i går aftes på SMS,” siger formanden for Musik i Lejet, Lars Thykier.

I sms’en skrev en kvinde, at hun ledte efter billetter og allerede to gange var blevet tilbudt billetter til overpris. ”Vi ser desværre folk, der køber billet den 1. december for at sælge dem videre allerede 2. december, og det virker jo lidt mistænkeligt. Vi ved fra andre festivaler, at der er folk, der opkøber kun med henblik på at sælge videre til højere pris,” siger han.

Risiko for hæleri

Det er ulovligt at videresælge billetter til en højere pris, men faktisk er det også ulovligt at købe dem.

”Du risikerer at blive straffet for hæleri,” advarer Lars Thykier

Han anbefaler i stedet folk, der mangler billet, at skrive sig på Ticketmasters venteliste. Man kan dog også melde sig som frivillig medarbejder på festivalen, hvis man gerne vil ind, men ikke fik billet.

Ud over at billetter sælges for dyrt, har man på andre festivaler også oplevet, at der fuskes med stregkoden. Det vil sige, at en billet med samme stregkode sælges videre flere gange, men eftersom den kun kan bruges en gang, vil mange blive sendt skuffede væk.

”Det er hverken sjovt for dem, der tror, de skal ind, eller vores folk, som må sende dem væk,” forklarer Lars Thykier, som dog indtil videre har været forskånet for den slags fusk.

Musik i Lejet følger op på alle anmeldelser, ligesom de deltager i en større kampagne i foråret mod fusk med billetter til store musikbegivenheder.

Tunneller i sandet

En enkelt Facebookbruger skriver ”Så må vi jo hoppe”, men også her vil den eftertragtede sommerbegivenhed advare.

”Vi er så populære, at folk graver tunneller i sandet for at komme ind, og det næste bliver vel droner. Men hvis man snyder sig ind, risikerer man at møde mig i en gul vest, og derfra bliver man overgivet til politiet,” siger Lars Thykier.

Publiceret 04 December 2018 00:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs