”Vi ser desværre folk, der køber billet den 1. december for at sælge dem videre allerede 2. december, og det virker jo lidt mistænkeligt,

”Vi ser desværre folk, der køber billet den 1. december for at sælge dem videre allerede 2. december, og det virker jo lidt mistænkeligt," siger formanden for Musik i Lejet. Foto: Jan F. Stephan

Musik i Lejet udsolgt på rekordtid: Nu frygter de hajer

Musik i Lejet blev endnu en gang udsolgt på rekordtid, da billetterne blev frigivet i lørdags. Men arrangørerne advarer mod at købe billetter af billethajer.

Af
Marie Varming

”Partoutbillet søges”. ”Jeg mangler tre partoutbilletter”. ”Søger en masse billetter.” Listen over håbefulde festivalgæster er lang på Musik i Lejets Facebookside. Det tog nemlig kun en god halv time for festivalen i Tisvilde at melde om udsolgt i år, selv om ikke et eneste af sommerens musiknavne er offentliggjort. Det giver billethajerne gode vilkår, og arrangørerne advarer derfor mod, at man køber billetter uden om de gængse kanaler..

Vi er så populære, at folk graver tunneller i sandet for at komme ind, og det næste bliver vel droner

”Jeg fik den første anmeldelse i går aftes på SMS,” siger formanden for Musik i Lejet, Lars Thykier.

I sms’en skrev en kvinde, at hun ledte efter billetter og allerede to gange var blevet tilbudt billetter til overpris. ”Vi ser desværre folk, der køber billet den 1. december for at sælge dem videre allerede 2. december, og det virker jo lidt mistænkeligt. Vi ved fra andre festivaler, at der er folk, der opkøber kun med henblik på at sælge videre til højere pris,” siger han.

Risiko for hæleri

Det er ulovligt at videresælge billetter til en højere pris, men faktisk er det også ulovligt at købe dem.

”Du risikerer at blive straffet for hæleri,” advarer Lars Thykier

Han anbefaler i stedet folk, der mangler billet, at skrive sig på Ticketmasters venteliste. Man kan dog også melde sig som frivillig medarbejder på festivalen, hvis man gerne vil ind, men ikke fik billet.

Ud over at billetter sælges for dyrt, har man på andre festivaler også oplevet, at der fuskes med stregkoden. Det vil sige, at en billet med samme stregkode sælges videre flere gange, men eftersom den kun kan bruges en gang, vil mange blive sendt skuffede væk.

”Det er hverken sjovt for dem, der tror, de skal ind, eller vores folk, som må sende dem væk,” forklarer Lars Thykier, som dog indtil videre har været forskånet for den slags fusk.

Musik i Lejet følger op på alle anmeldelser, ligesom de deltager i en større kampagne i foråret mod fusk med billetter til store musikbegivenheder.

Tunneller i sandet

En enkelt Facebookbruger skriver ”Så må vi jo hoppe”, men også her vil den eftertragtede sommerbegivenhed advare.

”Vi er så populære, at folk graver tunneller i sandet for at komme ind, og det næste bliver vel droner. Men hvis man snyder sig ind, risikerer man at møde mig i en gul vest, og derfra bliver man overgivet til politiet,” siger Lars Thykier.

Publiceret 04 December 2018 00:00