Helle Rask Crawford arbejder realistisk med mange naturalistiske skildringer af mennesker og dyr, især heste. Pressefoto

Helle Rask Crawford arbejder realistisk med mange naturalistiske skildringer af mennesker og dyr, især heste. Pressefoto

Åbent hus og nye værker hos bronze-kunstner

kunst Bronze-billedhuggeren, Helle Rask Crawford inviterer til åbent hus alle adventssøndage i december kl. 12-17 i Crawford House, Smithsvej 10 i skovbrynet ved Saltrup.

Her skrev forfatteren Tom Kristensen nogle af sine digte i 30’erne. I værksted og galleri kan man nu se de nyeste bronze-skulpturer fra Helle Rask Crawfords hånd.

Crawford arbejder realistisk med mange naturalistiske skildringer af mennesker og dyr, især heste.

En stor del af skulpturerne har et surrealistisk eller magisk realistisk islæt. Her fortælles en historie med afsæt i politik, litteratur eller filosofi.

Se alle trin i processen

Man kan se alle trin i billedhuggerens arbejde fra idé til bronzeskulptur.

Og man kan se processen fra modellering over silikone afstøbning og voksmodel til støbeform, bronzesmeltning og efterbearbejdning med slibning, svejsning og patinering.

Der er kaffe og præsentation af de færdige skulpturer i galleriet.

jesl

Publiceret 04 December 2018 15:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.