Nekrolog: Fisker Ole Nielsen er død

Det var med stor sorg, at vi på Gilleleje Havn modtog budskabet om at Ole Nielsen er afgået ved døden.

Ole Nielsen har hele sit liv, gennem sit erhverv som fisker, været knyttet til fiskerierhvervet og Gilleleje Havn.

I knap 40 år var Ole bestyrelsesmedlem og senere en meget aktiv formand for Gilleleje Havnelaug og som sådan var han med til at præge udviklingen på Gilleleje Havn.

Ole har til stadighed haft øje for, at havnen skulle være fiskernes havn og at udviklingen på havnen skulle sikre dette. Han var med til at sikre ny miljøvenlig bedding, nye brugervenlige toiletter i samråd med kommunen, nyt havnekontor med moderne indretning til havnepersonalet.

Sejlklubben kom på havnen med nyt klubhus og yderhavnen blev åbnet for lystbåde. Han var medinitiativtager til at etablerer filetfabrikken. Ole så altid det praktiske i de beslutninger som sikrede havnens interesser.

Ole vil blive husket som et aktivt og meget venligt menneske. Vi er mange som vil savne ham som fast ”inventar” på Gilleleje havn.

Ære være hans minde

Gilleleje Havnelaug

Formand

Per Klug

Publiceret 03 December 2018 00:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.