Fire polske mænd anholdt for indbrud. Modelfoto. Arkivfoto.

Opdagede mistænkelig bil: Kort efter anholdte politiet fire indbrudstyve

Man skal ikke tøve med at kontakte politiet, hvis man ser mistænkelige personer i sit nabolag. Det budskab kom Nordsjællands Politi med i Ugeposten for en måned siden. Og heldigvis er der mange gode, vågne beboere i Gribskov.

Onsdag aften klokken 23.34 fik politiet en anmeldelse om, at der i et sommerhusområde nær Skovstien i Gilleleje holdt en polsk indregistreret bil for enden af en blind vej. Fire personer gjort alt, hvad de kunne for ikke at vække opsigt. Men heldigvis var nogle beboere altså vakse.

"En hundepatrulje blev sendt til området, og efter en rundering fandt patruljen frem til bilen, som nu holdt parkeret på en anden vej og var tom," skriver Nordsjællands Politi i døgnrapporten.

Hundepatruljen fulgte sporene af de fire personer, og ikke langt derfra var der gevinst.

"Ved Skrænten traf hundepatruljen fire personer, som var i besiddelse af handsker og lygter. Huset, hvor bilen holdt parkeret udenfor, var opbrudt, og effekter var pakket ned i poser, så det let kunne transporteres væk."

De fire personer viste sig at være mænd på henholdsvis 29, 27, 26 og 18 år. De havde ingen dansk adresse - og havde ifølge politiet derudover heller ikke nogen god forklaring på, hvorfor de befandt sig i området.

De blev derfor anholdt for indbrud og taget med på stationen.

Publiceret 15 November 2018 00:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.