Fire polske mænd anholdt for indbrud. Modelfoto. Arkivfoto.

Opdagede mistænkelig bil: Kort efter anholdte politiet fire indbrudstyve

Man skal ikke tøve med at kontakte politiet, hvis man ser mistænkelige personer i sit nabolag. Det budskab kom Nordsjællands Politi med i Ugeposten for en måned siden. Og heldigvis er der mange gode, vågne beboere i Gribskov.

Onsdag aften klokken 23.34 fik politiet en anmeldelse om, at der i et sommerhusområde nær Skovstien i Gilleleje holdt en polsk indregistreret bil for enden af en blind vej. Fire personer gjort alt, hvad de kunne for ikke at vække opsigt. Men heldigvis var nogle beboere altså vakse.

"En hundepatrulje blev sendt til området, og efter en rundering fandt patruljen frem til bilen, som nu holdt parkeret på en anden vej og var tom," skriver Nordsjællands Politi i døgnrapporten.

Hundepatruljen fulgte sporene af de fire personer, og ikke langt derfra var der gevinst.

"Ved Skrænten traf hundepatruljen fire personer, som var i besiddelse af handsker og lygter. Huset, hvor bilen holdt parkeret udenfor, var opbrudt, og effekter var pakket ned i poser, så det let kunne transporteres væk."

De fire personer viste sig at være mænd på henholdsvis 29, 27, 26 og 18 år. De havde ingen dansk adresse - og havde ifølge politiet derudover heller ikke nogen god forklaring på, hvorfor de befandt sig i området.

De blev derfor anholdt for indbrud og taget med på stationen.

Publiceret 15 November 2018 00:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs