Både børn og voksne deltog i hyldesten. Foto: Jan F. Stephan

Både børn og voksne deltog i hyldesten. Foto: Jan F. Stephan

Hyldede afdød helt: Vi kan mere, end vi tror

Kold dukkert til minde om 77 år gammel redningsaktion

Helt I et kraftigt stormvejr den 7. november 1941 smed Kaj Walther tøjet og kastede sig i bølgerne ved Vejby Strand. En tomastet galease var stødt på grund, og skipperen og hans 15-årige søn var derfor i alvorlige problemer. Redningsaktionen lykkedes, og Kaj Walther, som var livredder og kunstmaler, fik senere kongens redningsmedalje for sin dåd.

To gange skulle hver deltager svømme 100 meter ud for at hente en dukke. Foto: Jan F. Stephan

To gange skulle hver deltager svømme 100 meter ud for at hente en dukke. Foto: Jan F. Stephan

Som en hyldest til Kaj Walther hoppede et dusin personer i lørdags i det kolde vand ved Heatherhill. Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste har taget initiativ til at markere 77-året for hans bedrift. Som en simulering af Kaj Walthers bedrift skulle deltagerne to gange svømme 100 meter ud for at hente en dukke i vandet.

Et dusin mennesker hoppede i det kolde vand. Foto: Jan F. Stephan

Et dusin mennesker hoppede i det kolde vand. Foto: Jan F. Stephan

”Vi kan mere, end vi tror,” forklarer cheflivredder John Mogensen fra kystlivredningstjenesten til Frederiksborg Amts Avis. Han vil nu arbejde på at indføre en pris, hvor man kan indstille personer, der redder andre.

CJ

Publiceret 14 November 2018 11:30

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs