Her i strandparken ved siden af Munkeruphus har Line Kjær planlagt et midlertidigt strandlaboratorium. Foto: Jan F. Stephan

Her i strandparken ved siden af Munkeruphus har Line Kjær planlagt et midlertidigt strandlaboratorium. Foto: Jan F. Stephan

Støtte til badebro og strandlaboratorium

Badebro i Gilleleje og strandlaboratorium får fondspenge

Kystliv Vinterbadere kan glæde sig over, at der næste år kommer en permanent badebro ved Strandbakkerne i Gilleleje. Bakkeselskabet har nemlig fået 338.000 kroner i støtte til en badebro fra Nordea-Fonden.

Den nuværende badebro tages ned hver vinter.

”Den står på tynde pæle, hvor vi lægger plader på og laver en trappe, og den kan ikke tåle storm. Så derfor kom tanken om, at hvis vi kunen få en badebro, som kunne stå der hele året og klare de fleste storme, ville vinterbaderne også kunne få glæde af den,” siger formand Kurt Larsen fra Bakkeselskabet til Frederiksborg Amts Avis.

Den nye badebro bliver mere solid og bredere end den nuværende. Desuden får den en lille platform ude for enden.

Også udstillingsstedet Munkeruphus har fået 312.000 kroner i støtte til et midlertidigt strandlaboratorium, der skal bringe flere børn og unge tættere på naturen:

”Vi er rigtig glade og taknemmelige for støtten fra Nordea-fonden, der betyder at vi nu kan tage første skridt i en langsigtet vision om skabe et udendørs lærings- og oplevelsesrum i strandparken ved siden af Munkeruphus. I første omgang har vi fokus på kommunens større børn og unge, da vi som kunstinstitution gerne vil bidrage til, at netop denne målgruppe møder kunsten noget oftere – men også kommer noget mere ud i naturen,” siger Line Kjær, som er leder af Munkeruphus.

”Helt konkret betyder støtten fra Nordea-fonden, at vi næste sommer kan realisere tre art-and-nature-camps, hvor børnene får en unik mulighed for at arbejde sammen med arkitekter, kunstnere og naturformidlere i en række kreative samskabelses-forløb, der alle omhandler havet og kysten. Jeg er ret sikker på, at det bliver både skægt og lærerigt,” siger Line Kjær.

Pengene til begge projekter kommer fra Nordea-Fondens kystpulje, der støtter projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

CJ

Publiceret 13 November 2018 14:11