Her i strandparken ved siden af Munkeruphus har Line Kjær planlagt et midlertidigt strandlaboratorium. Foto: Jan F. Stephan

Her i strandparken ved siden af Munkeruphus har Line Kjær planlagt et midlertidigt strandlaboratorium. Foto: Jan F. Stephan

Støtte til badebro og strandlaboratorium

Badebro i Gilleleje og strandlaboratorium får fondspenge

Kystliv Vinterbadere kan glæde sig over, at der næste år kommer en permanent badebro ved Strandbakkerne i Gilleleje. Bakkeselskabet har nemlig fået 338.000 kroner i støtte til en badebro fra Nordea-Fonden.

Den nuværende badebro tages ned hver vinter.

”Den står på tynde pæle, hvor vi lægger plader på og laver en trappe, og den kan ikke tåle storm. Så derfor kom tanken om, at hvis vi kunen få en badebro, som kunne stå der hele året og klare de fleste storme, ville vinterbaderne også kunne få glæde af den,” siger formand Kurt Larsen fra Bakkeselskabet til Frederiksborg Amts Avis.

Den nye badebro bliver mere solid og bredere end den nuværende. Desuden får den en lille platform ude for enden.

Også udstillingsstedet Munkeruphus har fået 312.000 kroner i støtte til et midlertidigt strandlaboratorium, der skal bringe flere børn og unge tættere på naturen:

”Vi er rigtig glade og taknemmelige for støtten fra Nordea-fonden, der betyder at vi nu kan tage første skridt i en langsigtet vision om skabe et udendørs lærings- og oplevelsesrum i strandparken ved siden af Munkeruphus. I første omgang har vi fokus på kommunens større børn og unge, da vi som kunstinstitution gerne vil bidrage til, at netop denne målgruppe møder kunsten noget oftere – men også kommer noget mere ud i naturen,” siger Line Kjær, som er leder af Munkeruphus.

”Helt konkret betyder støtten fra Nordea-fonden, at vi næste sommer kan realisere tre art-and-nature-camps, hvor børnene får en unik mulighed for at arbejde sammen med arkitekter, kunstnere og naturformidlere i en række kreative samskabelses-forløb, der alle omhandler havet og kysten. Jeg er ret sikker på, at det bliver både skægt og lærerigt,” siger Line Kjær.

Pengene til begge projekter kommer fra Nordea-Fondens kystpulje, der støtter projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

CJ

Publiceret 13 November 2018 14:11

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs