Camilla Gro fortalte i 2016 i Ugeposten, hvor generet hun var af hardball-banen.

Camilla Gro fortalte i 2016 i Ugeposten, hvor generet hun var af hardball-banen.

Politikere og naboer jubler efter lukning: 'Vi går i en konstant lykkerus'

Af
Jeppe Helkov

Fred og ro "Vi går i en konstant lykkerus. Det er en helt anden verden at være herude."

Sådan lyder det fra Camilla Gro. Hun har siden 2009 været nabo til hardball-banen i Mårum. En hardball-bane, som nu ikke længere kan holde åbent på grund af en manglende sikkerhedsmæssig godkende.

Camilla Gro har tidligere fortalt, hvordan hun hver eneste weekend blev forstyrret af råbende mænd og flyvende hardball-kugler. Derfor er hun også ekstremt lettet over ikke at skulle slås med det længere.

Slut med at kæmpe

"Den ene ting er, at der pludselig er ro. Den anden ting er, at jeg ikke længere behøver at kæmpe. Jeg har kæmpet og kæmpet - ringet til politiet, når der landede kugler i min have. Det har været så hårdt, fordi der ikke er sket noget. Det er en kæmpe lettelse. Nu behøver jeg ikke at rende rundt i en konstant PTSD-agtig tilstand, fordi der konstant er lyde omkring én og råb og skrig."

Indehaveren af hardball-banen, Rasmus Ramy Omran, påstår, at der kun er én nabo, der er utilfreds med banen. Det billede kan Søren Bisgaard ikke genkende. Ligesom Camilla Gro er han nabo til banen.

Flere naboklager

Rasmus Ramy Omran påstår, at kun én nabo er utilfreds. Er det et billede, du genkender?

"Nej, slet ikke. Vi er flere, der har været utilfredse. Banen kom bare pludseligt, uden at nogle af naboerne var blevet hørt. Da den nye lokalplan blev vedtaget, blev vi ret aktive. Jeg opdagede, at lokalplanen slet ikke tillod banen. Jeg spurgte kommunen, om det var lovligt. De sagde, at de aldrig har godkendt banen," siger han.

Morten Ulrik Jørgensen (Nyt Gribskov) kæmpede som udvalgsformand den første kamp for at få hardball-banen lukket. Han glæder sig også over, at det nu er lykkedes.

"Sagen har virket utrolig krænkende. Især for retssikkerhedsfølelsen. Vi laver en helt klar politisk beslutning om, at banen ikke er omfattet af lokalplanen. Vi kræver en standsning af banen, fordi der ikke er plangrundlag for de her aktiviteter. Alligevel fortsætter aktiviteterne. Nu er jeg bare glad for, at det ligner, at naboerne igen kan få ro."

Aldrig på tegnebrættet

Rasmus Ramy Omran siger, at du har lovet, at banen skulle skrives ind i lokalplanen. Har du lovet det?

"Nej, overhovedet ikke. Det har aldrig været på tegnebrættet hos mig. Flemming Wewer ejer grunden, og det var hans opgave at komme med de forhold, han ønskede at få med. Og her blev banen aldrig nævnt."

Rasmus Ramy Omran siger, at I aldrig har forsøgt at tage en dialog med ham. Hvorfor har I ikke det?

"Jeg har ikke haft en speciel dialog med ham. Det er helt rigtigt. Jeg har været derude og besigtige det. Men det er Flemming Wewers, der ejer ejendommene og har et ansvar i forhold til, hvilke aktiviteter der foregår derude. Hvis ejer var interesseret i at få et plangrundlag, der gav mulighed for den her type aktiviteter, måtte han påpege det. Det er ikke sket."

En klar skærpelse

Rasmus Ramy Omran mener, at I politisk har skudt med spredehagl for at få banen lukket. Er det rigtigt?

"Det kan han mene om, hvad han vil. Faktum er, at der er en aktivitet, der ikke er plangrundlag for. Vi har været nødt til at bruge de midler, vi havde for at få stoppet den aktivitet. Han har åbenbart ikke det samme forhold til lovgivningen som andre borgere. Når man får et påbud fra kommunen om at stoppe sine aktiviteter, gør folk det. Når han ikke gør det, er det klart, at det bliver en skærpelse i forhold til, hvad vi gør," siger Morten Ulrik Jørgensen.

Publiceret 13 November 2018 00:00