Lisbet Dahl og Susanne Heinrich. Foto: Thomas Petri

Lisbet Dahl og Susanne Heinrich. Foto: Thomas Petri

Stjernekomedie med Lisbet Dahl i Helsinge

Lisbet Dahl er på scenen i komedien ”I sidste øjeblik”

Af
Claus Johansen

Komik Det er en sjælden chance for at se Lisbet Dahl på scenen i komedien "I sidste øjeblik". Den travle skuespiller har sjældent mulighed for at tage landet rundt i længere tid på grund af det krævende arbejde med Cirkusrevyen. Men tirsdag den 13. november har man chancen for at se hende i Helsinge.

Det er ikke så tit, der er mulighed for at se tre så skønne og stilsikre komedienner på samme scene, som det er tilfældet tirsdag den 13. november, når Gribskov Teater viser “I sidste øjeblik” i Gribskov Kultursal.

I centrum er Lisbet Dahl, der i rollen som den ikke lige fremkommelige, småvrantne Marianne for alvor folder sin knivskarpe og uforlignelige sans for komediedrama ud.

Men hun har stærkt med- og modspil af Sonja Oppenhagen og Susanne Heinrich, som Mariannes meget forskellige veninder Solvej og Anne-Louise. Sammen udgør de en lille, sammentømret trio af tre modne og absolut trofaste veninder.

Som bliver til en kvartet. For der skal fire til at spille bridge, og som fjerdemand kommer derfor enkemanden Per til - og sætter rav I det hele. Hans ankomst skaber forvirring i følelserne og vender op og ned på de ellers så dejligt indgroede roller kvinderne imellem. Kaos i den lille kreds bliver ikke mindre, da en ung mand fra kommunen dukker op for at hjælpe Marianne efter hun har haft et uheld.

Den muntre og tankevækkende komedie om det liv, vi hele tiden skal huske at leve, er skrevet af en af Sveriges mest elskede dramatikere, Carin Mannheimer, som også danskerne kender fra en række succesfulde og meget sete tvserier, ikke den om de “Svenske hjerter” i et klassisk svensk parcelhuskvarter. Stykket er oversat af den kendte komiker Sebastian Dorset.

De tre kvinder flankeres af Joen Bille og Søren Bang Jensen, mens Jeanette Binderup-Schultz spiller Mariannes datter, der kort dukker op på besøg hos sin stædige og selvstændige mor.

Forestillingen spiller i Gribskov Kultursal tirsdag den 13. november kl. 19.30 Sidste øjebliksbilletter i døren ellers via gribskov-teater.dk.

Publiceret 12 November 2018 11:30

SENESTE TV