Lisbet Dahl og Susanne Heinrich. Foto: Thomas Petri

Lisbet Dahl og Susanne Heinrich. Foto: Thomas Petri

Stjernekomedie med Lisbet Dahl i Helsinge

Lisbet Dahl er på scenen i komedien ”I sidste øjeblik”

Af
Claus Johansen

Komik Det er en sjælden chance for at se Lisbet Dahl på scenen i komedien "I sidste øjeblik". Den travle skuespiller har sjældent mulighed for at tage landet rundt i længere tid på grund af det krævende arbejde med Cirkusrevyen. Men tirsdag den 13. november har man chancen for at se hende i Helsinge.

Det er ikke så tit, der er mulighed for at se tre så skønne og stilsikre komedienner på samme scene, som det er tilfældet tirsdag den 13. november, når Gribskov Teater viser “I sidste øjeblik” i Gribskov Kultursal.

I centrum er Lisbet Dahl, der i rollen som den ikke lige fremkommelige, småvrantne Marianne for alvor folder sin knivskarpe og uforlignelige sans for komediedrama ud.

Men hun har stærkt med- og modspil af Sonja Oppenhagen og Susanne Heinrich, som Mariannes meget forskellige veninder Solvej og Anne-Louise. Sammen udgør de en lille, sammentømret trio af tre modne og absolut trofaste veninder.

Som bliver til en kvartet. For der skal fire til at spille bridge, og som fjerdemand kommer derfor enkemanden Per til - og sætter rav I det hele. Hans ankomst skaber forvirring i følelserne og vender op og ned på de ellers så dejligt indgroede roller kvinderne imellem. Kaos i den lille kreds bliver ikke mindre, da en ung mand fra kommunen dukker op for at hjælpe Marianne efter hun har haft et uheld.

Den muntre og tankevækkende komedie om det liv, vi hele tiden skal huske at leve, er skrevet af en af Sveriges mest elskede dramatikere, Carin Mannheimer, som også danskerne kender fra en række succesfulde og meget sete tvserier, ikke den om de “Svenske hjerter” i et klassisk svensk parcelhuskvarter. Stykket er oversat af den kendte komiker Sebastian Dorset.

De tre kvinder flankeres af Joen Bille og Søren Bang Jensen, mens Jeanette Binderup-Schultz spiller Mariannes datter, der kort dukker op på besøg hos sin stædige og selvstændige mor.

Forestillingen spiller i Gribskov Kultursal tirsdag den 13. november kl. 19.30 Sidste øjebliksbilletter i døren ellers via gribskov-teater.dk.

Publiceret 12 November 2018 11:30

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs