Efter talerne gik alle skolens elever rundt på skolen, hvor der var forberedt små udstillinger. Foto: Jens Berg Thomsen

Efter talerne gik alle skolens elever rundt på skolen, hvor der var forberedt små udstillinger.

40 år med fest og farver: Blistrup Skole fejrede rund dag

Både kage og tryllekunstner til børnene, der fejrede deres skoles fødselsdag

Af
Jens Berg Thomsen (tekst og foto)

Der var flag, fest og farver, da Blistrup Skole under Gilbjergskolen forleden kunne fejre 40-årsjubilæum.

"Fødselsdagsfesten i dag er primært for eleverne, så der er en sang, som vi skal synge, vi skal høre taler fra borgmesteren og skolelederen, vi skal på rundtur på skolen i samlet flok, og så kommer der en tryllekunstner og underholder senere," siger afdelingsleder Lotte La Cour.

Rundt på skolen var der selvfølgelig pyntet med flag, og der var lavet nogle små udstillinger rundt omkring. Derudover har skolen en tidslomme i form af et lokale, hvor der er gemt forskellige ting fra 1978, da det hele begyndte. Der er borde og og stole fra dengang og også lærreder og plakater.

Senere på året bliver der også en "voksenfest" for tidligere lærere, pædagoger og elever på skolen, fortæller Lotte La Cour.

"Vi har en enkelt ansat, som har været her siden begyndelsen, og i det hele taget har vi mange, som har været her i rigtig mange år. Det er et meget stabilt lærerkollegium, vi har," fortæller lederen.

Publiceret 10 November 2018 11:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs