Hesten Balou charmerede hele Ellen Mariehjemmet. Især denne mand blev rørt af mødet med den lille hest.

Hesten Balou charmerede hele Ellen Mariehjemmet. Især denne mand blev rørt af mødet med den lille hest.

Balou fik tårerne frem på plejehjem: 'Dyr gør bare noget ved folk'

Af
Jeppe Helkov

hesteven Hvad laver de heste dér? Det spørgsmål poppede straks op hos hele Ugepostens redaktion, da vi så de her billeder. For hvad laver en hest egentlig på et plejehjem en ganske almindelig onsdag?

Jo, der er faktisk en ganske naturlig — og fornuftig — forklaring. Det fortæller Ninette Andersen fra Ellen Mariehjemme, hvor hesten var på besøg.

"Vi vil gerne gøre lidt ekstra for de ældre. Og dyr gør bare noget ved folk. Især hvis man måske er en smule dement. De giver bare en ekstrem stor glæde," siger hun og fortæller, at mange af de ældre blev så rørte over mødet med hesten, at tårerne piblede frem.

T.v.: Hvad kommer ind, skal også ud. Derfor blev der også lagt hestepærer rundt om på hjemmet. Men det blev hurtigt rengjort.

T.v.: Hvad kommer ind, skal også ud. Derfor blev der også lagt hestepærer rundt om på hjemmet. Men det blev hurtigt rengjort.

"De ældre synes, det var alle tiders. Nogen blev så rørte, at de var ved at græde. Det er jo ikke hver dag, der er en hest på besøg på et plejehjem. Hos mange af dem bragte det minder frem. Så alle grinte og morede sig. Det var en kæmpe succes," siger Ninette Andersen.

Bevægende oplevelse

Der blev snakket og klappet, kysset og nusset. Trippet rundt på små forsigtige hove, stue ud og stue ind, holdt krammepauser — delt ud af minder fra en svunden tid, smilet og tænkt. Samlet et par klatter op blev der også – alle de æbler, godbidder og knaser skulle jo ud igen, men det blev der ikke taget notits af fra nogen.

Især én mand blev påvirket: En ældre herre, der ellers var blevet oppe på sit værelse. Hesten Balou tog elevatoren op, så manden også kunne få glæde af den bløde manke.

"Alene det at hesten kom op til ham gjorde besøget det hele værd. Han rejste sig op og puttede hovedet ned til Balou. Det var meget bevægende at være vidne til. Det viser bare, at omsorgsinstinktet er noget, der hænger ved hele livet," siger Ninette Andersen.

Balou bor til daglig hos Græsted og Omegns Rideklub. Og ideen til hestebesøget stammer fra en vikar hos Ellen Mariehjemmet.

"Vi har en vikar, der kommer fra den rideskole. Så har vi talt lidt om, at det kunne være sjovt. I september kørte de ældre også hestevognskørsel gennem byen. Det er bestemt ikke sidste gang, vi gør sådan noget," siger Ninette Andersen.

Publiceret 08 November 2018 07:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.