Besøgscentret skal integreres i de eksisterende bygninger, fremgår det af ansøgningen. Foto: Jan F. Stephan

Besøgscentret skal integreres i de eksisterende bygninger, fremgår det af ansøgningen. Foto: Jan F. Stephan

Esrum Kloster vil lave nyt besøgscenter - pris? Et stort millionbeløb

”Planerne ser spændende ud,” siger politiker

Nationalpark Det skal være en helt særlig oplevelse at besøge hovedindgangen til Nationalpark Kongernes Nordsjælland, og Esrum Kloster & Møllegaard i Gribskov Kommune.

Fonden bag Esrum Kloster & Møllegaard har ansøgt Gribskov Kommune om 530.000 kroner til en forundersøgelse, som blandt andet skal kortlægge, hvordan et besøgscenter kan se ud, og hvordan det kan integreres i de fredede bygninger. Investeringerne vil i alt løbe op i et stort millionbeløb, fremgår det af ansøgningen.

Kulturudvalget i Gribskov godkendte ansøgningen på udvalgets mødet i sidste uge, fortæller formand Morten Ulrik Jørgensen (Nyt Gribskov) på vegne af udvalget:

”Planerne for besøgscenteret ser rigtig spændende ud. Besøgscenteret skal blandt andet formidle nationalparkens mange unikke naturværdier og gøre besøget i nationalparken til en oplevelse året rundt,” fortæller Morten Ulrik Jørgensen i en pressemeddelelse.

Besøgscenteret vil desuden betyde, at gæster vil opleve én indgang til såvel kloster som nationalpark med mange forskellige aktivitetsmuligheder. Det forhold, at besøgscenteret både omfatter formidlingen af Esrum Kloster og formidlingen omkring Nationalpark Kongernes Nordsjælland er en afgørende styrke, konstaterer formanden.

Esrum Kloster vil ikke bygge nyt, men integrere besøgscentret i eksisterende bygninger:

»Besøgscenteret etableres ved at modernisere den eksisterende bygningsmasse fremfor nybyggeri. Vi ønsker et avanceret besøgscenter, der udnytter et eksisterende, autentisk bygningskulturmiljø.« lyder det i ansøgningen.

Blandt planerne er en ny »transparent« nordlænge som velkomstbygning, skoletjeneste genopretning af Esrum å. Økonomiudvalget og Byrådet skal tage stilling til ansøgningen, før beslutningen er endelig.

Publiceret 07 November 2018 07:00

SENESTE TV