Besøgscentret skal integreres i de eksisterende bygninger, fremgår det af ansøgningen. Foto: Jan F. Stephan

Besøgscentret skal integreres i de eksisterende bygninger, fremgår det af ansøgningen. Foto: Jan F. Stephan

Esrum Kloster vil lave nyt besøgscenter - pris? Et stort millionbeløb

”Planerne ser spændende ud,” siger politiker

Nationalpark Det skal være en helt særlig oplevelse at besøge hovedindgangen til Nationalpark Kongernes Nordsjælland, og Esrum Kloster & Møllegaard i Gribskov Kommune.

Fonden bag Esrum Kloster & Møllegaard har ansøgt Gribskov Kommune om 530.000 kroner til en forundersøgelse, som blandt andet skal kortlægge, hvordan et besøgscenter kan se ud, og hvordan det kan integreres i de fredede bygninger. Investeringerne vil i alt løbe op i et stort millionbeløb, fremgår det af ansøgningen.

Kulturudvalget i Gribskov godkendte ansøgningen på udvalgets mødet i sidste uge, fortæller formand Morten Ulrik Jørgensen (Nyt Gribskov) på vegne af udvalget:

”Planerne for besøgscenteret ser rigtig spændende ud. Besøgscenteret skal blandt andet formidle nationalparkens mange unikke naturværdier og gøre besøget i nationalparken til en oplevelse året rundt,” fortæller Morten Ulrik Jørgensen i en pressemeddelelse.

Besøgscenteret vil desuden betyde, at gæster vil opleve én indgang til såvel kloster som nationalpark med mange forskellige aktivitetsmuligheder. Det forhold, at besøgscenteret både omfatter formidlingen af Esrum Kloster og formidlingen omkring Nationalpark Kongernes Nordsjælland er en afgørende styrke, konstaterer formanden.

Esrum Kloster vil ikke bygge nyt, men integrere besøgscentret i eksisterende bygninger:

»Besøgscenteret etableres ved at modernisere den eksisterende bygningsmasse fremfor nybyggeri. Vi ønsker et avanceret besøgscenter, der udnytter et eksisterende, autentisk bygningskulturmiljø.« lyder det i ansøgningen.

Blandt planerne er en ny »transparent« nordlænge som velkomstbygning, skoletjeneste genopretning af Esrum å. Økonomiudvalget og Byrådet skal tage stilling til ansøgningen, før beslutningen er endelig.

Publiceret 07 November 2018 07:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.