Fra årsskiftet er Jarl Ahlers Mortensen ikke længere borgerrådgiver i Gribskov. Foto: Jan F. Stephan

Fra årsskiftet er Jarl Ahlers Mortensen ikke længere borgerrådgiver i Gribskov. Foto: Jan F. Stephan

Byrådspolitikere fyrer borgerrådgiver

Fra årsskiftet har Gribskov ikke længere en borgerrådgiver

Af
Claus Johansen

Besparelser Borgerrådgiveren i Gribskov er blevet sparet væk.

Rådgivningsfunktionen har fungeret i fire år, men stopper med årsskiftet. Årsagen er kommunens pressede økonomi, oplyser borgmester Anders Gerner Frost.

Beslutningen blev truffet af byrådet i forbindelse med budgetaftalen:

”Vi har besluttet, at kommunen ikke længere skal have en borgerrådgiver, når budgettet er så presset, som det er. Vi har behov for at fokusere på kommunens kerneopgaver, som for eksempel ældre, børn og unge,” konstaterer borgmesteren.

Borgerrådgiveren Jarl Ahlers Mortensen har gjort en stor indsats for at hjælpe borgerne i de seneste fire år, fremhæver borgmesteren:

”Jarl Ahlers Mortensen har først og fremmest hjulpet mange borgere med råd og vejledning. Hans kontakt med borgerne har givet ham og os vigtig viden, som han har brugt løbende i dialogen med os og til at give årlige anbefalinger til byrådet og administrationen, der har ført til en styrket service,” siger Anders Gerner Frost.

Ifølge borgmesteren vil administrationen vil arbejde videre med anbefalingerne fra borgerrådgiveren.

Borgerrådgiveren har blandt andet målt sagsbehandlingstiderne på de sager, som er kommet ind via borgerrådgiveren, og her er der sket mærkbare forbedringer, så svarfristerne nu i endnu højere grad efterleves.

Det bliver desuden fremhævet, at kommunens medarbejdere i forvejen har pligt til at oplyse om klageadgange.

Borgerrådgiveren blev ansat af byrådet i 2015, og han var den første af sin slags i Gribskov Kommune.

Publiceret 07 November 2018 10:30

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.