Sådan ser helte-hunden Batman ud. Foto: Nordsjællands Politi

Sådan ser helte-hunden Batman ud. Foto: Nordsjællands Politi

Fandt narko og tyvekoster: Mand prøvede at stikke af, men så kom Batman!

En mand gik nok og troede, at han slap godt fra flere tyverier i Gribskov. Men Batman ville det anderledes. Det lyder måske som indledningen på en god tegneserie. Men det er faktisk en historie grebet ud af virkeligheden.

Godt nok er batman i denne historie ikke den kappeklæte hævner, man kender fra adskellige film og tegneserier - men derimod en politihund.

"Sacre bleu, det var slemt, har vi virkelig glemt at fortælle jer historien om denne søde lille glammende fyr?," begynder Nordsjællands Politi på Facebook. Herefter fortælle de om en episode, hvor politihunden Batman fik fanget en fyr på flugt.

De skriver:

"En nat for en måneds tid siden kørte vi forbi en bil i Helsinge, der så lidt mistænkelig ud, og som vi derfor gerne ville kigge nærmere på. Det er svært at sætte ord på, hvordan vi spotter den slags, men det falder måske under den betegnelse, nogen kalder politinæse.

Vi signalerede til bilens chauffør, at han skulle standse køretøjet, men det havde ikke den ønskede effekt. Tværtimod satte bilen nu farten op, og vi besluttede os hurtigt for at køre efter den og undersøge sagerne.

Efter et par minutters kørsel ramlede bilen dog ind i et stakit, men desværre havde vi selv udfordringer med vores patruljevogn, så vi nåede ikke at se, hvad personen eller personerne i bilen gjorde af sig selv, men tom var bilen, da vi fik kigget ind i den.

Næste patruljevogn ankom dog kort efter til stedet, og med i den vogn havde vi politihunden Batman, der var mere end klar til at vise poterne og snuden frem.

Batman blev lukket ud, og så satte han ellers straks næsen i et spor og gik derudaf i rask trav. Turen gik over et overdrev, videre over en asfalteret vej, gennem en efterskole, et naturområde, og så 500 meter ind i en skov.

Vi var dog langt fra ved vejs ende, for efter skovturen fortsatte udflugten ud over en mark, over en å, og så tilbage på en mark – vistnok en med kål på.

Efter en kilometers kapgang på marken gav Batman højlydt udtryk for, at han havde fundet noget interessant, og ganske rigtigt var der en mandsperson, der i nattens mulm og mørke forsøgte at kravle væk fra os, Batman og lommelygtens ubarmhjertigt afslørende lyskegle.

Manden havde dog ikke held med at flygte fra hverken lovens lange arm eller pote, og klokken 02.46 kunne vi derfor fortælle ham, at han var anholdt.

Ved den efterfølgende ransagning af bilen fandt vi blandt andet flere mobiltelefoner, lidt narko af forskellig slags samt et koben og nogle skruetrækkere, og vi mistænker, at det kan være en del af årsagen til, at bilen forsøgte at køre fra os.

Nu arbejder vi på at stykke sagen sammen," slutter Nordsjællands Politi.

Publiceret 06 November 2018 12:00

SENESTE TV