Aftentur langs Tisvildeleje Strand. Den mere end 40 meter brede sandstrand skylder sin eksistens til bølgebryderen, som har bremset sandtransporten langs kysten og aflejret sandet her. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Aftentur langs Tisvildeleje Strand. Den mere end 40 meter brede sandstrand skylder sin eksistens til bølgebryderen, som har bremset sandtransporten langs kysten og aflejret sandet her. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark Nana Reimers /

Bliv klog på Gribskov

Ny bog om Gribskov er på gaden i næste uge

Af
Claus Johansen

udgivelse I næste uge udkommer en bog, der giver os alle mulighed for at blive klogere på hele Gribskov. I alt 161 forskere og eksperter har bidraget til Trap Danmarks bog ”Gribskov Kommune”. Bogen fortæller både om natur, historie, kultur og samfundsforhold i Gribskov og har et forord af borgmester Anders Gerner Frost.

Man kan eksempelvis blive klogere på Sjællands største skov, som har givet navn til kommunen, og få indblik i Tisvilde Hegn og resterne af landsbyen Torup. Man kan også læse om Græsted, Helsinge og den tidligere købstad Søborg. Og meget mere.

Helsinge Gadekær set fra bredden ved Gadekærvej. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Helsinge Gadekær set fra bredden ved Gadekærvej. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark Nana Reimers /

Bogen har et topografisk tag-ud-kort over kommunen i størrelsesforholdet 1:75.000.

Bogen er baseret på indholdet i forlagets udgivelse fra juni ”Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg”.

Tegners museum. Den monumentale bygning midt i hedelandskabet Rusland. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Tegners museum. Den monumentale bygning midt i hedelandskabet Rusland. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark Nana Reimers /

”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne er mindre og med blødt omslag,” siger chefredaktør Niels Elers Koch, Trap Danmark, i en pressemeddelelse.

Bogen udkommer 13. november.

Publiceret 06 November 2018 19:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.