Mosaikkerne skal vise, hvad eleverne mener, der karakteriserer Ramløse. Her ses skolen.

Mosaikkerne skal vise, hvad eleverne mener, der karakteriserer Ramløse. Her ses skolen.

Hvad karakteriserer egentlig din by? Her er Ramløses bud

Forældre og elever på Ramløse Skole var samlet for at se elevernes mesterværker

Hvad er kunst egentlig? Ja, det kan nok være det meste. På Ramløse Skole har eleverne i 4.R og 5.R givet deres bud. De har den seneste tid arbejdet på en serie mosaikfliser, som sidste torsdag blev præsenteret.

4.R graver huller til mosaik-kunstværkerne.

4.R graver huller til mosaik-kunstværkerne.

"Mosaikprojektet er kommet i stand, fordi Ramløse Skole har været så heldig at blive udpeget af Gribskov Kommune til at være med i et kunstprojekt, der hedder 'HvemErMinLandsby'. Projektet er støttet af Statens Kunstråd, og det er billedhuggeren Tine Hecht-Pedersen, som har stået for projektet. Hun har gennemført det i samarbejde med lærer i billedkunst, Mira Wittrock, og eleverne i 4R og 5R. En række lokale ildsjæle har besøgt klasserne før projektets start og bidraget med fortællinger om Ramløse by, der skulle give eleverne nogle idéer til deres produkt," siger skoleleder Thomas Nørregaard i en pressemeddelelse.

Netto i Ramløse er et af byens samlingspunkter. Derfor er det også kun naturligt, at Nettohunden er blevet foreviget i et kunstværk. Pressefoto.

Netto i Ramløse er et af byens samlingspunkter. Derfor er det også kun naturligt, at Nettohunden er blevet foreviget i et kunstværk. Pressefoto.

"Målet med projektet har været at vise, hvad der karakteriserer byen Ramløse. Dette er kommet til udtryk i en række mosaikfliser, som nu ligger i græsplænen ved parkeringspladsen på skolen. Eleverne har selv valgt motiverne til fliserne og har derefter tegnet skitser. Disse skitser har dannet grundlag for de 20 flotte mosaikfliser, som eleverne har produceret. Motiverne spænder vidt fra Arresø, skolen, møllen til nettohunden og dagplejemødrene – selv kirken har fået sin egen flise," fortsætter han.

Som ved enhver rigtig fernisering blev der også klippet snore over.

Som ved enhver rigtig fernisering blev der også klippet snore over.

Har du lyst til at se elevernes kunstværker, er de placeret på græsarealet ved skolens parkeringsplads.

Publiceret 19 October 2018 11:30

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.