Her er Tage Nielsens hjemmelavede handicapskilt - og det rigtige. Foto: Jan F. Stephan

Her er Tage Nielsens hjemmelavede handicapskilt - og det rigtige. Foto: Jan F. Stephan

Tage fik parkeringsafgift på en plads, hvor han gerne måtte holde

Det kostede 1.590 kroner at bruge et forkert handicap-skilt

Af
Claus Johansen

dyr parkering Tage Nielsen er 85 år og dårligt gående. For en måned siden fik han en parkeringsafgift på 1.590 kroner – for at holde på en handicapplads i Gilleleje, som han gerne måtte holde på.

Dagen var ellers begyndt godt. Tage Nielsen kører ind på parkeringspladsen og parkerer på handicappladsen ved indgangen til Kulturhavnen. Han skulle ind på biblioteket for at låne en bog om jødeforfølgelserne, han havde fået anbefalet.

Så langt nåede han ikke. Da han kommer inden for døren, får han en overstrømmende modtagelse: Fanfare, konfetti, en stor buket blomster, bobler, flag og smilende ansigter. Det viser sig, at Tage er gæst nummer én million i Kulturhavnen.

Men glæden varede kort. Da Tage kommer ud på parkeringspladsen og går hen til sin grå Suzuki, viser det sig, at han har fået en parkeringsafgift.

Afgiften er på 1.590 kroner og udstedt, fordi Tage Nielsen har anbragt det forkerte handicapskilt i forruden på bilen.

”Jeg har lamineret et ekstra handicapskilt, som jeg plejer at anbringe i bagruden, så andre bilister nemt kan se, at det er en handicapbil. Men i skyndingen kom jeg til at anbringe mit hjemmelavede skilt i forruden i stedet for det rigtige,” siger Tage Nielsen.

Han får fat i parkeringsvagten, som stadig går rundt på parkeringspladsen. Tage Nielsen viser ham det rigtige skilt, som dokumenterer, at han har ret til at parkere på handicappladsen.

”Parkeringsvagten beklager, men siger, at han ikke kan trække afgiften tilbage, for nu er den tastet ind i systemet,” siger Tage Nielsen.

En klage til parkeringsfirmaet Onepark har ikke givet resultat. Firmaet har netop svaret, at det fastholder parkeringsafgiften.

"Det bliver jeg vred over"

”Det bliver jeg sgu lidt vred over. Beløbet på 1.590 kroner er trods alt 20 procent af en folkepension. Min far får en afgift for at parkere uretmæssigt – men han har jo ikke begået noget uretmæssigt. Han har bare begået en fejl,” siger Thomas Kjær, som er Tage Nielsens søn.

”Det er et firma, som tilsyneladende er krakilsk – de er jo efter folk. Det er nogle ågerkarle – de vælger at holde på deres: At der er begået en fejl, og det skal koste,” siger Thomas Kjær.

Onepark ønsker ikke at lade sig interviewe, men skriver blot i en mail, at der tale om et "korrekt udstedt" kontrolgebyr: "Vi kan derfor ikke annullere kontrolgebyret".

Kulturhavnen oplever flere gange om ugen, at gæster kommer ind og brokker sig over en parkeringsafgift:

”Det er træls, og det er noget, vi ofte diskuterer på vores møder. Vi har klager på, at nogle af vagterne går strikt efter reglerne, mens andre går mere gelinde til værks. Men det er ikke vores parkeringsplads, og vi kan desværre ikke gøre noget ved det,” siger Jens Andersen, daglig leder af Kulturhavnen.

Publiceret 17 October 2018 11:30

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.