Her er Tage Nielsens hjemmelavede handicapskilt - og det rigtige. Foto: Jan F. Stephan

Her er Tage Nielsens hjemmelavede handicapskilt - og det rigtige. Foto: Jan F. Stephan

Tage fik parkeringsafgift på en plads, hvor han gerne måtte holde

Det kostede 1.590 kroner at bruge et forkert handicap-skilt

Af
Claus Johansen

dyr parkering Tage Nielsen er 85 år og dårligt gående. For en måned siden fik han en parkeringsafgift på 1.590 kroner – for at holde på en handicapplads i Gilleleje, som han gerne måtte holde på.

Dagen var ellers begyndt godt. Tage Nielsen kører ind på parkeringspladsen og parkerer på handicappladsen ved indgangen til Kulturhavnen. Han skulle ind på biblioteket for at låne en bog om jødeforfølgelserne, han havde fået anbefalet.

Så langt nåede han ikke. Da han kommer inden for døren, får han en overstrømmende modtagelse: Fanfare, konfetti, en stor buket blomster, bobler, flag og smilende ansigter. Det viser sig, at Tage er gæst nummer én million i Kulturhavnen.

Men glæden varede kort. Da Tage kommer ud på parkeringspladsen og går hen til sin grå Suzuki, viser det sig, at han har fået en parkeringsafgift.

Afgiften er på 1.590 kroner og udstedt, fordi Tage Nielsen har anbragt det forkerte handicapskilt i forruden på bilen.

”Jeg har lamineret et ekstra handicapskilt, som jeg plejer at anbringe i bagruden, så andre bilister nemt kan se, at det er en handicapbil. Men i skyndingen kom jeg til at anbringe mit hjemmelavede skilt i forruden i stedet for det rigtige,” siger Tage Nielsen.

Han får fat i parkeringsvagten, som stadig går rundt på parkeringspladsen. Tage Nielsen viser ham det rigtige skilt, som dokumenterer, at han har ret til at parkere på handicappladsen.

”Parkeringsvagten beklager, men siger, at han ikke kan trække afgiften tilbage, for nu er den tastet ind i systemet,” siger Tage Nielsen.

En klage til parkeringsfirmaet Onepark har ikke givet resultat. Firmaet har netop svaret, at det fastholder parkeringsafgiften.

"Det bliver jeg vred over"

”Det bliver jeg sgu lidt vred over. Beløbet på 1.590 kroner er trods alt 20 procent af en folkepension. Min far får en afgift for at parkere uretmæssigt – men han har jo ikke begået noget uretmæssigt. Han har bare begået en fejl,” siger Thomas Kjær, som er Tage Nielsens søn.

”Det er et firma, som tilsyneladende er krakilsk – de er jo efter folk. Det er nogle ågerkarle – de vælger at holde på deres: At der er begået en fejl, og det skal koste,” siger Thomas Kjær.

Onepark ønsker ikke at lade sig interviewe, men skriver blot i en mail, at der tale om et "korrekt udstedt" kontrolgebyr: "Vi kan derfor ikke annullere kontrolgebyret".

Kulturhavnen oplever flere gange om ugen, at gæster kommer ind og brokker sig over en parkeringsafgift:

”Det er træls, og det er noget, vi ofte diskuterer på vores møder. Vi har klager på, at nogle af vagterne går strikt efter reglerne, mens andre går mere gelinde til værks. Men det er ikke vores parkeringsplads, og vi kan desværre ikke gøre noget ved det,” siger Jens Andersen, daglig leder af Kulturhavnen.

Publiceret 17 October 2018 11:30

SENESTE TV