Der var lagkage og glæde på Holbohave på dagen, da redningen blev meldt ud. Foto: Jens Berg Thomsen

Der var lagkage og glæde på Holbohave på dagen, da redningen blev meldt ud. Foto: Jens Berg Thomsen

Jonna Præst: Politikere prøver at score billige point

Af
Jonna Præst,

Byrådsmedlem (DF)

debat Byrådet besluttede, at kommunens budget skulle genbehandles, da der samlet set ikke var balance.

Udvalget for Ældre, Social og Sundhed blev pålagt at anvise mulighed for besparelser på 8,7 mil. i 2019, 14,9 mil. i 2020 og 14,9mil. i 2021

Forslag til evt. besparelser blev fremlagt af formanden Pia Foght (A) og administrationen.

På baggrund af disse oplysninger vedtog et ENIGT udvalg, at en evt. lukning af Holbo Have skulle sendes i høring. Der blev ikke truffet nogen beslutning om lukning.

Der blev hverken Venstres eller Nyt Gribskovs udvalgsmedlemmer stemt imod en høring.

Udvalget drøftede efterfølgende de muligheder, der var for en demens politik, såfremt der i forbindelse med budgetlægningen fremadrettet skulle findes erstatning for Holbohave.

En af mulighederne var at oprette demenstilbud i forbindelse med de eksisterende plejecentre.

Fflere pårørende over for mig havde givet udtryk for, at de som pårørende havde svært ved at komme til Blistrup – og en placering i forbindelse med plejecentrene ville være en god løsning, når de havde behov for at kontakte demenscentret.

Dansk Folkeparti ville efterfølgende ved budgetforhandlingerne arbejde for, at Holbohave kunne fortsætte, efter at det statslige tilskud bortfaldt.

Derfor er det forkert at klandre DF for manglede interesse for ældre og syge borgere.

DF har alene godkendt det af formand og næstformand fremlagte forslag om en høring af Holbohave.

De partier, hvis udvalgsmedlemmer efterfølgende bryster sig med at de var imod en lukning, som ikke var besluttet, prøver at score nogle billige points.

Publiceret 17 October 2018 07:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.