Tre af hovedpersonerne i Attendo-sagen arbejder nu ikke længere i Gribskov Kommune. Foto: Jens Berg Thomsen

Var hovedperson i Attendo-skandale: Kvalitets-chef færdig i Gribskov

Tre af de kommunale hovedpersoner i Attendo-skandalen er nu stoppet i Gribskov Kommune

Af
Jeppe Helkov

Kvalitet Først stoppede direktør Mette Bierbaum — og nu er den nu forhenværende kvalitets- og udviklingsdirektør inden for ældreområdet Lone Teglbjærg også færdig i Gribskov Kommune. De har begge været hovedpersoner i den såkaldte Attendo-skandale.

Mens Mette Bierbaum var direktør for social- og sundhedsområdet i Gribskov Kommune, har Lone Teglbjærgs ansvarsområde blandt andet været at sørge for en høj kvalitet i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen.

Er fratrådt

"Det er helt korrekt, at Lone Teglbjærg har valgt at søge nye udfordringer og derfor er fratrådt sin stilling som chef for kvalitet, udvikling og kontrakter i Gribskov Kommune," skriver kommunikationskonsulent i Gribskov Kommune Stig Lindén-Søndersø i et svar til Ugeposten. Han fortæller videre, at Lone Teglbjærg stoppede i forsommeren.

Ugeposten har spurgt, om Lone Teglbjærg selv har sagt op — og om det bare er et pudsigt sammenfald, at to af de øverste ansvarlige for ældreområdet i Gribskov Kommune er stoppet, efter at problemerne på netop det område er brudt ud i lys lue.

"Vi udtaler os ikke om personalesager, så vi kan ikke give dig detaljer om Lone Teglbjærgs fratræden," svarer Stig Lindén-Søndersø på de spørgsmål.

Ugeposten har det seneste år beskrevet problemerne med netop kvaliteten i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Hovedleverandøren Attendo har blandt andet fået to røde påbud, flere gule og et påbud af den øverste sundhedsmyndighed, Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at et tilsyn hos Attendo viste så alvorlige fejl, at det kunne have konsekvenser for patientsikkerheden.

Fyret på gråt papir

Blandt andet døde 91-årige Agnes Helene Jensen i maj sidste år efter måneders fejlbehandling fra Attendos side.

De mange problemer førte i marts til, at man først fyrede Attendo fra hjemmesygeplejen, mens den svenske plejevirksomhed fra 2019 også mister hjemmeplejen.

En tredje af hovedpersonerne i Attendo-skandalen, specialkonsulent i Gribskov Kommune Bodil Lolle, arbejder heller ikke længere i Gribskov Kommune. Hun stoppede med udgangen af september.

Dermed er tre af hovedaktørerne bag Gribskov Kommunes stort anlagte udbud af ældreydelser fra 2014 — det udbud der bragte Attendo ind i Gribskov — stoppet i kommunen inden for en periode på fem måneder.

Publiceret 11 October 2018 07:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs