Tre af hovedpersonerne i Attendo-sagen arbejder nu ikke længere i Gribskov Kommune. Foto: Jens Berg Thomsen

Var hovedperson i Attendo-skandale: Kvalitets-chef færdig i Gribskov

Tre af de kommunale hovedpersoner i Attendo-skandalen er nu stoppet i Gribskov Kommune

Af
Jeppe Helkov

Kvalitet Først stoppede direktør Mette Bierbaum — og nu er den nu forhenværende kvalitets- og udviklingsdirektør inden for ældreområdet Lone Teglbjærg også færdig i Gribskov Kommune. De har begge været hovedpersoner i den såkaldte Attendo-skandale.

Mens Mette Bierbaum var direktør for social- og sundhedsområdet i Gribskov Kommune, har Lone Teglbjærgs ansvarsområde blandt andet været at sørge for en høj kvalitet i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen.

Er fratrådt

"Det er helt korrekt, at Lone Teglbjærg har valgt at søge nye udfordringer og derfor er fratrådt sin stilling som chef for kvalitet, udvikling og kontrakter i Gribskov Kommune," skriver kommunikationskonsulent i Gribskov Kommune Stig Lindén-Søndersø i et svar til Ugeposten. Han fortæller videre, at Lone Teglbjærg stoppede i forsommeren.

Ugeposten har spurgt, om Lone Teglbjærg selv har sagt op — og om det bare er et pudsigt sammenfald, at to af de øverste ansvarlige for ældreområdet i Gribskov Kommune er stoppet, efter at problemerne på netop det område er brudt ud i lys lue.

"Vi udtaler os ikke om personalesager, så vi kan ikke give dig detaljer om Lone Teglbjærgs fratræden," svarer Stig Lindén-Søndersø på de spørgsmål.

Ugeposten har det seneste år beskrevet problemerne med netop kvaliteten i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Hovedleverandøren Attendo har blandt andet fået to røde påbud, flere gule og et påbud af den øverste sundhedsmyndighed, Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at et tilsyn hos Attendo viste så alvorlige fejl, at det kunne have konsekvenser for patientsikkerheden.

Fyret på gråt papir

Blandt andet døde 91-årige Agnes Helene Jensen i maj sidste år efter måneders fejlbehandling fra Attendos side.

De mange problemer førte i marts til, at man først fyrede Attendo fra hjemmesygeplejen, mens den svenske plejevirksomhed fra 2019 også mister hjemmeplejen.

En tredje af hovedpersonerne i Attendo-skandalen, specialkonsulent i Gribskov Kommune Bodil Lolle, arbejder heller ikke længere i Gribskov Kommune. Hun stoppede med udgangen af september.

Dermed er tre af hovedaktørerne bag Gribskov Kommunes stort anlagte udbud af ældreydelser fra 2014 — det udbud der bragte Attendo ind i Gribskov — stoppet i kommunen inden for en periode på fem måneder.

Publiceret 11 October 2018 07:00