Holger Spangsberg er blevet øjeblikketligt fritstillet fra sin stilling som kommunaldirektør i Gribskov Kommune. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Holger Spangsberg er blevet øjeblikketligt fritstillet fra sin stilling som kommunaldirektør i Gribskov Kommune. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

To direktører smidt på porten: Gribskov fyrer kommunaldirektør

Fritaget fra arbejde med øjeblikelig virkning

Af
Jeppe Helkov

Økonomiudvalget i Gribskov Kommune har onsdag valgt at smide to af de øverste direktører på porten. Det drejer sig om den øverste kommunale chef, kommunaldirektør Holger Spangsberg - og direktøren for teknik og erhverv, Astrid Damgaard Ravnsbæk.

Beslutningen om at fyre de to direktører er endnu ikke effektueret, men økonomiudvalget har valgt at indstille til byrået at stoppe samarbejdet med de to direktører. Men i og med økonomiudvalget afspejler byrådet - og at 11 ud af de 23 byrådsmedlemmer sidder i økonomiudvalget, er beslutningen om fyringen reelt truffet.

Som årsag til fyringerne skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse, at 'politikerne ønsker en ny profil, der blandt andet kan stå i spidsen for en smidig organisation, der i endnu højere grad kan tilpasse sig morgendagens velfærdsopgaver'.

”Gribskov Kommune bygger på et væld af muligheder. Gribskov Kommune har eksisteret i 10 år. Det har været en periode, hvor kommunen har fundet sit fodfæste, og der er sket mange spændende ting. Nu er tiden kommet til, at vi skal have løftet kommunen til et endnu højere ambitionsniveau og etableret Gribskov Kommune version 2.0. Et arbejde vi i byrådet ser meget frem til," skriver borgmester Anders Gerner Frost i en pressemeddelelse.

Der står videre, at 'økonomiudvalget ønsker andre profiler til den fremadrettede ledelse af Gribskov Kommune.'

Holger Spangsberg Kristiansen og Astrid Damgaard Ravnsbæk er begge fritaget for at arbejde, indtil Byrådets endelige beslutning.

Den beslutning bliver truffet i november - og indtil da konstitueres ressource- og kulturdirektør Sascha V. Sørensen i stillingen som kommunaldirektør.

Økonomiudvalget anbefaler samtidig byrådet, at stillingen som direktør for teknik og erhverv ikke bliver genbesat.

Publiceret 10 October 2018 00:00