Laura Juhl, yderst til venstre, overtog Helsingevirksomheden naturebaby.dk tilbage i april og tilskriver de tidligere ejere den gazelle-pris, som virksomheden nu har fået af dagbladet Børsen. Foto: Jens Berg Thomsen

Laura Juhl, yderst til venstre, overtog Helsingevirksomheden naturebaby.dk tilbage i april og tilskriver de tidligere ejere den gazelle-pris, som virksomheden nu har fået af dagbladet Børsen. Foto: Jens Berg Thomsen

Sælger økologiske produkter til mor og barn: Lokale får fornem pris

Ny ejer håber på fortsat vækst i lokal virksomhed

Af
Jens Berg Thomsen

hæder Webshoppen www.naturebaby.dk har haft så god vækst, at virksomheden med hjemadresse på Frederiksborgvej i Helsinge har fået dagbladet Børsens såkaldte gazellepris.

Butikken sælger alt, hvad man skal bruge, fra moderen er gravid, og til at barnet fylder otte år, fortæller indehaveren. Det er bleer, tøj, drikkedunke, legetøj og dyner, hvor naturebaby.dk oplever en stor vækst, fortæller Laura Juhl.

Hun overtog virksomheden i april i år, og da kritiererne for gazelleprisen går fire år tilbage, tilskriver hun størstedelen af æren til den tidligere ejer Mie Thorsø. "Jeg var på jagt efter et økologisk og bæredygtigt projekt, som jeg kunne være en del af, og det fandt jeg her," siger Laura Juhl, der tidligere har arbejdet i HR-branchen.

"Det er meget vigtigt, hvad vi gør ved vores børn, og der er en større og større økologisk bevidsthed," siger hun.

2.000 virksomheder

Der er omkring 2.000 virksomheder, der har fået en gazelle af Børsen. Kravet er fire år i træk med en vis vækst. Den 5. december bliver gazellerne fejret i Cirkusbygningen i København, og der skal Laura Juhl med, fortæller hun.

"Jeg er meget stolt, og det er en kæmpe ære at få lov til at drive det her sted videre. Gazellen peger tilbage i tiden, og jeg er jo nærmest den, der har været her i kortest tid. Det er vokset frem ved, at den tidligere ejer har gjort det sindssygt godt. Nu håber jeg, at jeg kan være med til, at vi også får flere kunder. Både lokalt og på landsplan," siger Laura Juhl.

Børsens

gazellepris

En gazelle vokser kontinuerligt og fordobler som minimum sin omsætning eller sit bruttoresultat i løbet af fire regnskabsår, skriver Børsen på sin hjemmeside om prisen.

Der er stort gazelleshow den 5. december i København.

Laura Juhl fortæller, at omkring 2.000 virksomheder har fået en gazellepris i Danmark i år.

Publiceret 10 October 2018 07:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs