Ugepostens journalister Jeppe Helkov og Jens Berg Thomsen med priserne for dækningen af Attendo-skandalen.

Ugepostens journalister Jeppe Helkov og Jens Berg Thomsen med priserne for dækningen af Attendo-skandalen.

Så har vi papir på det: Ugeposten kåret som landets bedste lokalavis!

Fra vores egen verden: Ugeposten blev hyldet, da der blev uddelt priser til årets bedste ugeaviser

attendo-sagen Danmarks bedste ugeavis — og den bedste nyhedshistorie i samtlige danske ugeaviser.

I jantelovens hjemland skal man passe på med at være for stolt af egne præstationer. Men da Ugeavisernes årspriser i onsdags blev uddelt, var der regulær prisregn over Ugeposten.

Ugepostens journalister Jeppe Helkov, Jens Berg Thomsen og Jesper Gisli vandt først prisen for årets bedste nyhedshistorie for deres dækning af Attendo-skandalen.

"I det her tilfælde taler vi ikke om god ugeavis-journalistik. Her taler vi om hamrende god journalistik. Hold kæft, det her kunne også være en Cavling (journalist-branchens største pris, red.). Det er mesterklasse. Det er i en klasse for sig," siger juryformand og redaktør på Herlev Bladet Mette Lyhne, da Ugeposten fik overrakt prisen ved prisceremonien i Kolding onsdag.

Det bedste i mange år

"I år har Ugeposten leveret et bevis på, hvorfor knivskarp kritisk journalistik drevet af modige journalister ikke er et tilvalg. Det er en absolut nødvendighed. Tillykke til Ugeposten for at have leveret det bedste stykke lokaljournalistik, vi har set i mange år," fortsatte hun.

Ugeposten har igennem et år afdækket, hvordan problemerne omkring plejeleverandøren Attendo tårnede sig op. Falske regninger for et stort millionbeløb, det ene påbud efter det andet og kritisabel behandling af borgerne er blot nogle af de ting, Ugeposten gennem 75 artikler har beskrevet.

Ugeposten er årets avis

Den dækning blev igen rost, da prisen for årets ugeavis skulle uddeles. Her lagde Mette Lyhne vægt på, at Ugeposten ikke har været bange for at gå kritisk til Gribskov Kommune.

"Ugeposten er gået kritisk, nøgternt og fremragende til en sag. De har lavet et stykke undersøgende journalistik, der har krævet tid og kræfter. Tid, som de selv beskriver, de ikke altid har haft. Som de skriver: 'I en tid, hvor de journalistiske kræfter bliver færre og færre, kræver det mod at turde prioritere de historier, der kræver mere end et enkelt opkald'. Ja, det kræver det. Og derfor er det måske også vigtigt for alle i salen i aften med muligheden for at op- eller nedjustere de journalistiske kræfter at huske på, at mange af de historier, vi hylder i aften, bliver lavet på trods af de journalistiske rammer — og ikke på grund af," sagde juryformand Mette Lyhne.

Red.

Publiceret 10 October 2018 14:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs