I fem-seks uger bliver strækningen lukket, mens sporfornyelsen er i gang. Foto: Lokaltog A/S

I fem-seks uger bliver strækningen lukket, mens sporfornyelsen er i gang. Foto: Lokaltog A/S

Nye togskinner mellem Tisvildeleje og Helsinge

Regionen har afsat 25 millioner kroner til nye togskinner

Af
Claus Johansen

lokaltog Engang til næste år vil togrejsende mellem Tisvildeleje og Helsinge kunne nyde at køre på splinternye togskinner.

De eksisterende togskinner på den 13 kilometer lange strækning er omkring 40 år siden – og dermed er de ved at være udslidte. Region Hovedstaden har derfor afsat 25 mio. kr. til sporfornyelse på hele strækningen. Pengene er afsat over de kommende to år – men det er planen, at sporfornyelsen sker næste år, oplyser regionen.

Det bliver muligvis i ferieperioden, men det er endnu ikke fastlagt. Det bliver nødvendigt at lukke strækningen i en periode på fem-seks uger, mens svellerne og skinnerne bliver udskiftet. Der bliver i stedet indsat busser. Helsinge station bliver ikke lukket, mens der er sporarbejde, og trafikken til Hillerød påvirkes derfor heller ikke.

”Tiden er inde til en gennemgribende renovering og fremtidssikring af skinner og spor på Gribskovbanen. Det er et omfattende arbejde, men nødvendigt for at kunne opretholde en stabil togtrafik på strækningen og sikre en god komfort for alle dem, som skal til arbejde, uddannelse eller en tur til stranden og skoven. Vores lokalbaner er sammen med busserne med til at skabe sammenhæng i vores kollektive trafik i Nordsjælland – og derfor er jeg meget optaget af, at vi løbende får renoveret skinner og opgraderer vores tog og stationer,” siger Jens Mandrup (SF), formand for regionsrådets trafikudvalg.

I regionens budgetaftale for næste år er der også afsat fem mio. kr. til at flytte Laugø-stoppestedet til det kommende byudviklingsområde Helsinge Nord.

Publiceret 10 October 2018 10:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs