I fem-seks uger bliver strækningen lukket, mens sporfornyelsen er i gang. Foto: Lokaltog A/S

I fem-seks uger bliver strækningen lukket, mens sporfornyelsen er i gang. Foto: Lokaltog A/S

Nye togskinner mellem Tisvildeleje og Helsinge

Regionen har afsat 25 millioner kroner til nye togskinner

Af
Claus Johansen

lokaltog Engang til næste år vil togrejsende mellem Tisvildeleje og Helsinge kunne nyde at køre på splinternye togskinner.

De eksisterende togskinner på den 13 kilometer lange strækning er omkring 40 år siden – og dermed er de ved at være udslidte. Region Hovedstaden har derfor afsat 25 mio. kr. til sporfornyelse på hele strækningen. Pengene er afsat over de kommende to år – men det er planen, at sporfornyelsen sker næste år, oplyser regionen.

Det bliver muligvis i ferieperioden, men det er endnu ikke fastlagt. Det bliver nødvendigt at lukke strækningen i en periode på fem-seks uger, mens svellerne og skinnerne bliver udskiftet. Der bliver i stedet indsat busser. Helsinge station bliver ikke lukket, mens der er sporarbejde, og trafikken til Hillerød påvirkes derfor heller ikke.

”Tiden er inde til en gennemgribende renovering og fremtidssikring af skinner og spor på Gribskovbanen. Det er et omfattende arbejde, men nødvendigt for at kunne opretholde en stabil togtrafik på strækningen og sikre en god komfort for alle dem, som skal til arbejde, uddannelse eller en tur til stranden og skoven. Vores lokalbaner er sammen med busserne med til at skabe sammenhæng i vores kollektive trafik i Nordsjælland – og derfor er jeg meget optaget af, at vi løbende får renoveret skinner og opgraderer vores tog og stationer,” siger Jens Mandrup (SF), formand for regionsrådets trafikudvalg.

I regionens budgetaftale for næste år er der også afsat fem mio. kr. til at flytte Laugø-stoppestedet til det kommende byudviklingsområde Helsinge Nord.

Publiceret 10 October 2018 10:00