Der er igen i år fælles opvarmning forud for gåturen til fordel for Arresødal Hospice. Arkivfoto: Jan Stephan.

Der er igen i år fælles opvarmning forud for gåturen til fordel for Arresødal Hospice. Arkivfoto: Jan Stephan.

Gå en tur for hospice

Søndag 7. oktober er der Mig-til-Dig Stafet til fordel for Arresødal Hospice - alle kan deltage

Af
Kim Larsen

STØTTE-EVENT Med 550 deltagere blev første udgave af Mig-til-Dig Stafetten sidste år en overvældende succes. Derfor vil "Støtteforeningen Arresødal Hospice" søndag 7. oktober invitere alle til endnu en Mig-til-Dig Stafet, som slet ikke er noget stafetløb.

"Det er en gåtur, hvor alle kan deltage med børn, hunde og kørestole. Vi havde sidste år regnet med mellem 100 og 150 deltagere, men der kom 550," fortæller Mo Olofsson, støtteforeningens formand, og fortsætter:

"I år regner vi med 600-800. Vi har brugt lang tid på forberedelserne, så i år er vi mere professionelle. Vi kommer til at sætte byen på den anden ende."

I år vil der blive to ruter, en på 5 km og en på 2 km. Voksne betaler 100 kr. for at deltage, mens det er gratis for børn under 14 år. Overskuddet ved arrangementet går til støtteforeningens arbejde for Arresødal Hospice.

Nogen af pengene fra sidste års Mig-til-Dig Stafet er f.eks. gået til indkøb af hængesofa og havemøbler, som patienterne kan ligge i og nyde de mange indtryk i sansehaven. Det er også investeret i f.eks. tegnematerialer til børnehjørnet i hospice, samt ydet transporthjælp til pårørende uden mange midler. Desuden afholdes kurser for de frivillige, som i øjeblikket tæller 35-40 stykker.

En del af indtægterne ved arrangementet kommer fra tombolaen, som bugner af flotte gevinster doneret af forretninger og virksomheder i hele Nordsjælland.

Festlig dag

Stafetområdet åbner Arresødal-parken kl. 11, hvor Støtteforeningens nye ambassadør Alex Nyborg Madsen præsenteres.

Opvarmning af de mange deltagere er lagt i hænderne på Mette Hamm, Studio Jazz & Motion, og kl. 11.30 vil borgmester Steffen Jensen (som også er næstformand i bestyrelsen for Arresødal Hospice) sende deltagerne af sted.

Helsingør Pigegarde vil levere musikken hele vejen rundt på 5 km ruten. Også når deltagerne når i mål fra, vil der være musik. Det sørger det store, rytmiske kor Happy Hour for - under ledelse af Peter Spies. Korets repertoire spænder lige fra ABBA til Volbeat.

Der er mere musik med Andreas Langvad, som er en ung sanger/sangskriver, der præsenterer sine i historier, gerne med et komisk tvist og en teskefuld ironi. Genren er i omegnen af pop- og folkemusik.

Det anbefales at købe billetter på forhånd via Billetto.dk, men man kan også bare dukke op.

    Arresødal Hospice åbnede i 2005 med otte pladser til patienter med uhelbredelig sygdom, og i 2013 blev endnu en fløj taget i brug, så der nu er 12 pladser.

    Arresødal Hospice har en vision om at blive oplevet som et sted med liv og håb, tæt ved livets grænse. Målet er størst mulig livskvalitet i den tid, der er tilbage.

    Med udgangspunkt i den enkeltes ønske tilbydes professionel hjælp og omsorg ved gener af fysisk, psykisk, social og åndelig karakter.

    Arresødal Hospice har også et udgående hospiceteam (UHT), som bringer hospiceomsorgen og lindrende pleje hjem til den syge og de pårørende.

Publiceret 05 October 2018 10:00