Der er jubel på demensdagcentret Holbohave, fortæller leder Gitte Andersen til højre. Stedet bliver bevaret med ny budgetaftale i Gribskov. Til venstre ses teamkoordinator Janne Winckler. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Der er jubel på demensdagcentret Holbohave, fortæller leder Gitte Andersen til højre. Stedet bliver bevaret med ny budgetaftale i Gribskov. Til venstre ses teamkoordinator Janne Winckler. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Holbohave jubler: Vi har armene oppe over hovedet

Der er lagkage senere på dagen på Holbohave efter god nyhed, fortæller lederen

Af
Jens Berg Thomsen

Nyheden om, at Gribskov Kommune bevarer dagtilbuddet Holbohave til demente vækker selvsagt jubel hos personalet.

Der lå ellers en beslutning om at lukke stedet, men politikerne i Gribskov besluttede med en ny budgetaftale at tilføre demensområdet fem millioner nye kroner årligt og dermed få mulighed for at bevare stedet.

"Vi er glade og lykkelige," siger leder af Holbohave Gitte Andersen.

"Vi er glade for de mange mennesker, der har udtrykt støtte til os, og vi mener jo også, at alle reaktionerne viser, at der er behov for et sted som Holbohave, hvor vi tager os af demente, men også de pårørende," siger hun.

"Telefonerne har allerede ringet mange gange med pårørende i røret, der er glade. Senere i dag skal vi have lagkage, og vi har i det hele taget armene oppe over hovedet," siger Gitte Andersen.

Publiceret 21 September 2018 11:23

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs