Christian Nissen er ny europamester. Modelfoto.

Christian Nissen er ny europamester. Modelfoto.

Gribskov har fået en ny europamester

Sportsudøvere fra Gribskov bliver ved med at imponere i ind- og udland. Senest har vi fået en ny europamester

Af
Jeppe Helkov

SEJR Gribskov har fået en ny europamester. Hans navn er Christian Nissen.

I Ungarn var Christian Nissen på startlisten over deltagerne i europamesterskaberne for travamatørkuske. Og her var Græsted-kusken helt overlegen.

På førstedagen blev det til sekundære placeringen, men på dag to begyndte Christian Nissen at vise klassen. Han vandt det første løb, blev nummer tre i det næste - og dermed skulle han bare holde sig fremme i det afsluttende løb for at få en medalje. Og her var der ingen slinger i valsen.

Helt efter bogen

"Christian kørte helt efter bogen. Han havde fået at vide, at han skulle køre rygløb med sine heste i dag, og det gjorde han helt perfekt. Han sad med som femte hest i andet spor og kørte på langsiden, da de andre havde kørt færdigt. Inden sidste afdeling havde jeg godt luret, hvor det bar hen ad. Christian måtte ud i fjerde spor i sidste sving, men blev nummer to, og det rakte til en samlet sejr," siger formanden for Foreningen af Danske Travamatører Jørgen B. Pedersen i en pressemeddelelse.

Det er den anden store sejr på to år for Christian Nissen. Sidste år vandt han også amatørchampionatet på Charlottenlund Travbane. Han gik ellers ind til EM uden de store forventninger.

"Jeg tog derned for at få en god oplevelse og havde ingen forventninger om et godt resultat, og nu står jeg her som europamester. Det er både sjovt og lidt mærkeligt," siger han til Danskhestevæddeløb.dk.

Troede ikke på det

"Efter førstedagen troede jeg slet ikke på et godt resultat, men da jeg så vandt det første løb, vendte bøtten, og det var bare sådan en dag, hvor alt gik min vej," fortsætter han.

Christian startede sin karriere i ponysporten, hvor han var en af de mest fremtrædende danske ryttere.

Med ponyerne vandt fire gange DM-guld, og samlet vandt han mere end 100 sejre.

Publiceret 20 September 2018 12:30