Christian Nissen er ny europamester. Modelfoto.

Christian Nissen er ny europamester. Modelfoto.

Gribskov har fået en ny europamester

Sportsudøvere fra Gribskov bliver ved med at imponere i ind- og udland. Senest har vi fået en ny europamester

Af
Jeppe Helkov

SEJR Gribskov har fået en ny europamester. Hans navn er Christian Nissen.

I Ungarn var Christian Nissen på startlisten over deltagerne i europamesterskaberne for travamatørkuske. Og her var Græsted-kusken helt overlegen.

På førstedagen blev det til sekundære placeringen, men på dag to begyndte Christian Nissen at vise klassen. Han vandt det første løb, blev nummer tre i det næste - og dermed skulle han bare holde sig fremme i det afsluttende løb for at få en medalje. Og her var der ingen slinger i valsen.

Helt efter bogen

"Christian kørte helt efter bogen. Han havde fået at vide, at han skulle køre rygløb med sine heste i dag, og det gjorde han helt perfekt. Han sad med som femte hest i andet spor og kørte på langsiden, da de andre havde kørt færdigt. Inden sidste afdeling havde jeg godt luret, hvor det bar hen ad. Christian måtte ud i fjerde spor i sidste sving, men blev nummer to, og det rakte til en samlet sejr," siger formanden for Foreningen af Danske Travamatører Jørgen B. Pedersen i en pressemeddelelse.

Det er den anden store sejr på to år for Christian Nissen. Sidste år vandt han også amatørchampionatet på Charlottenlund Travbane. Han gik ellers ind til EM uden de store forventninger.

"Jeg tog derned for at få en god oplevelse og havde ingen forventninger om et godt resultat, og nu står jeg her som europamester. Det er både sjovt og lidt mærkeligt," siger han til Danskhestevæddeløb.dk.

Troede ikke på det

"Efter førstedagen troede jeg slet ikke på et godt resultat, men da jeg så vandt det første løb, vendte bøtten, og det var bare sådan en dag, hvor alt gik min vej," fortsætter han.

Christian startede sin karriere i ponysporten, hvor han var en af de mest fremtrædende danske ryttere.

Med ponyerne vandt fire gange DM-guld, og samlet vandt han mere end 100 sejre.

Publiceret 20 September 2018 12:30

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs