Erhvervsformand om erhvervscenter: 'Det var en usund konstruktion'

Man skulle aldrig have forsøgt at nedlægge de lokale foreninger, mener erhvervsformand i Gilleleje

Af
Claus Johansen

enegang Nu skal alle erhvervsforeningerne i Gribskov stå sammen. Det er borgmesteren og den afgåede formand for Gribskov Erhvervscenter enige om.

Det er et direkte signal til Gilleleje Handels- og Turistforening, som i de seneste to et halvt år har valgt at stå uden for Erhverv Gribskov (som bidrager til Gribskov Erhvervscenter).

"Grunden til vores udmeldelse var, at det var en usund konstruktion for Erhverv Gribskov og Gribskov Erhvervscenter, hvor man ville nedlægge de lokale foreninger og lægge dem ind under paraplyen Erhverv Gribskov. Jeg tror på, at det er de lokale ildsjæle, der løfter opgaverne,” siger Henrik Magelund, formand for Gilleleje Handels- og Turistforening.

Både borgmesteren og den afgåede formand for Gribskov Erhvervscenter understreger, at det er vigtigt, at alle erhvervsforeninger står sammen. Hvad siger du til det?

”Den store fejl tror jeg har været, at man ikke har arbejdet efter de strategier, der ligger i kommunen. De forskelligheder, byerne har rundt om i kommunen, skulle have været indarbejdet i en plan for Gribskov Erhvervscenter ” siger Henrik Magelund.

Har Gilleleje et medansvar for, at det er gået galt i erhvervscentret?

”Jeg vil hellere svare, at det havde været rettidigt at se på, hvad der skulle have været til, for at vi blev. Dengang kunne vi ikke finde os selv i konstruktionen. Alle har selvfølgelig et ansvar, men bestyrelsen har jo det største. Men nu må vi se fremad,” siger Henrik Magelund.

Overvejer I at melde jer ind i et nyt erhvervsfællesskab eller erhvervsråd?

”Selvfølgelig er vi med der. Vi har jo ikke meldt os ud af erhvervsområdet – bare ud af den tidligere konstruktion. Vi ser fremad og er medspiller på, hvad der kommer til at ske,” siger Henrik Magelund.

Publiceret 19 September 2018 11:30