Erhvervsformand om erhvervscenter: 'Det var en usund konstruktion'

Man skulle aldrig have forsøgt at nedlægge de lokale foreninger, mener erhvervsformand i Gilleleje

Af
Claus Johansen

enegang Nu skal alle erhvervsforeningerne i Gribskov stå sammen. Det er borgmesteren og den afgåede formand for Gribskov Erhvervscenter enige om.

Det er et direkte signal til Gilleleje Handels- og Turistforening, som i de seneste to et halvt år har valgt at stå uden for Erhverv Gribskov (som bidrager til Gribskov Erhvervscenter).

"Grunden til vores udmeldelse var, at det var en usund konstruktion for Erhverv Gribskov og Gribskov Erhvervscenter, hvor man ville nedlægge de lokale foreninger og lægge dem ind under paraplyen Erhverv Gribskov. Jeg tror på, at det er de lokale ildsjæle, der løfter opgaverne,” siger Henrik Magelund, formand for Gilleleje Handels- og Turistforening.

Både borgmesteren og den afgåede formand for Gribskov Erhvervscenter understreger, at det er vigtigt, at alle erhvervsforeninger står sammen. Hvad siger du til det?

”Den store fejl tror jeg har været, at man ikke har arbejdet efter de strategier, der ligger i kommunen. De forskelligheder, byerne har rundt om i kommunen, skulle have været indarbejdet i en plan for Gribskov Erhvervscenter ” siger Henrik Magelund.

Har Gilleleje et medansvar for, at det er gået galt i erhvervscentret?

”Jeg vil hellere svare, at det havde været rettidigt at se på, hvad der skulle have været til, for at vi blev. Dengang kunne vi ikke finde os selv i konstruktionen. Alle har selvfølgelig et ansvar, men bestyrelsen har jo det største. Men nu må vi se fremad,” siger Henrik Magelund.

Overvejer I at melde jer ind i et nyt erhvervsfællesskab eller erhvervsråd?

”Selvfølgelig er vi med der. Vi har jo ikke meldt os ud af erhvervsområdet – bare ud af den tidligere konstruktion. Vi ser fremad og er medspiller på, hvad der kommer til at ske,” siger Henrik Magelund.

Publiceret 19 September 2018 11:30

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs