Dorte Dahl, 53 år, bliver ny centerchef for Sundhed og Pleje i Hørsholm Kommune. Foto: Hørsholm Kommune

Dorte Dahl, 53 år, bliver ny centerchef for Sundhed og Pleje i Hørsholm Kommune. Foto: Hørsholm Kommune

Attendochef skifter job

Dorte Dahl, der har haft ansvaret for Attendo under skandale, skal være centerchef i Hørsholm Kommune

Af
Morten Timm og Jens Berg Thomsen

Dorte Dahl, der i godt to et halvt år har været regionschef i Attendo og haft ansvar for hjemmepleje og hjemmesygepleje i Gribskov Kommune, har fået nyt job.

Det skriver Ugepostens søsteravis i Hørsholm, Ugebladet:

Dorte Dahl bliver ny kvinde i front for Center for Sundhed og Omsorg i Hørsholm Kommune.

Hun tiltræder stillingen som centerchef 1. december og afløser Louise Høg i jobbet, hvor hun blandt andet får ansvaret for kommunens ældrepleje og plejehjem. Det sker efter et par dårlige sager alvorlig kritik af medicinhåndteringen.

53-årige Dorte Dahl, der er uddannet sygeplejerske, har som chef hos plejefirmaet Attendo, skullet håndtere en række alvorlige sager om sjusk med medicin, brug af ukvalificeret arbejdskraft, påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og fejlfakturering for pleje af borgere, der var døde og begravet.

I en pressemeddelelse siger Peter Orebo Hansen, direktør for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet i Hørsholm Kommune, "at med Dorte Dahls omfattende ledelseserfaring og dybe kendskab til sundhed- og omsorgsområdet, har vi fået den rigtige person på posten til at sikre det rette fokus på både drift og udvikling i Center for Sundhed og Omsorg”.

Den mest kvalificerede

Foreholdt oplysninger om Attendo-skandalen siger han til Ugebladet, at de ikke ansætter efter, hvad der står i aviserne.

"Jeg kan sige, at der har været en meget grundig forberedelse af vores ansættelse af ny centerchef, og Dorte var - ud af de 22 ansøgninger vi modtog - den absolut mest kvalificerede til jobbet," fastslår Peter Orebo Hansen.

Han ønsker ikke at kommentere sagen om Attendos forhold i Gribskov Kommune, men siger, at han naturligvis også læser aviser.

"Vi har haft et konsulentfirma med inde over og nedsat et ansættelsesudvalg af både ledere og medarbejderrepræsentanter, og jeg kan stå fuldt inde for ansættelsen af Dorte Dahl, der er en meget erfaren leder," understreger direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked.

Veldrevet center

Før årene i Attendo har Hørsholms nye centerchef været ansat i en længere årrække i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning, herunder som ældrechef.

Ifølge Peter Orebo Hansen kommer Dorte Dahl som ny centerchef til at stå i spidsen for et veldrevet center med fokus på at sikre udvikling af centret, så Hørsholm Kommune fortsat kan levere en effektiv drift og en høj kvalitet på sundheds- og ældreområdet.

Publiceret 19 September 2018 15:54

SENESTE TV