De mange unge prøvede kræfter med en række udfordrenge aktiviteter.

De mange unge prøvede kræfter med en række udfordrenge aktiviteter.

Gang i Gribskov: 2.000 unge brændte energi af

Af
Jan F. Stephan (foto)

FULD FART 2.000 børn og unge var med, da der i sidste uge var 'Gang i Gribskov'.

Arrangementet blev afholdt for 12. år i træk - og i løbet af to dage kunne kommunens 7.-10. klasser, produktionsskolen og eleverne på Gribskov Gymnasium prøve kræfter med en række idrætsaktiviteter i og omkring Helsingehallerne.

Der var også mulighed for et godt gammeldags snobrød.

Der var også mulighed for et godt gammeldags snobrød.

"Heldigvis var mange af foreningerne med os igen i år. Foreningerne kan også se at Gang i Gribskov er et super godt vindue for dem. De vil gerne invitere de unge ind i deres aktive fællesskaber,” siger fritidskonsulent Flemming Larsen i en pressemeddelelse.

De modige kunne også tage en tur på BMX'eren.

De modige kunne også tage en tur på BMX'eren.

Blandt aktiviteterne var blandt andet pump track, bueskydning, FutSaK, fægtning og Goal Station på pannabaner.

Publiceret 18 September 2018 14:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs