Der skal være mere vild natur i Gribskov. Det fortalte Jakob Ellemann-Jensen og Mette Abildgaard i Gribskov. Foto: Jakob Møller Volf.

Der skal være mere vild natur i Gribskov. Det fortalte Jakob Ellemann-Jensen og Mette Abildgaard i Gribskov. Foto: Jakob Møller Volf.

'Den største natursatsning nogensinde': Gribskov skal have mere vild natur

Mens der er dårlige nyheder for kommunens mange mountainbike-kørere, er der gode nyheder for naturelskerne

Af
Jeppe Helkov

Den største natursatsning nogensinde. Hverken mere eller mindre. Sådan solgte miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) det skovprojekt, han i sidste uge var i Gribskov for at præsentere. Projektet har til formål at give 13.800 ekstra hektar med vild natur 45 skove i hele landet. Og Gribskov Kommune er faktisk et af de områder, hvor skoven i fremtiden kommer til at fremstå uberørt.

Ca. 3.000 ud af de 13.800 hektarer ligger i Gribskov - svarende til en fjerdedel af det samlede areal i projektet. Dertil kommer 1.600 hektar i Tisvilde Hegn. Det betyder blandt andet, at det er slut med drive skovdrift på arealerne, ligesom man ikke længere vil fjerne træer og død ved. Det vil dog stadig være tilladt at komme og gå i skoven som det passer én.

Og beslutningen om at skabe nogle sammenhængende skovområder i Gribskov Kommune glæder de Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard.

"Med udpegningerne tager vi et fantastisk skridt for naturen, ikke mindst i Gribskov, hvor vi med indsatsen skaber det i særklasse største sammenhængende skovområde i Danmark," siger hun i en pressemeddelelse.

Her bliver skovene vildere.

Her bliver skovene vildere.

Minister Jakob Ellemann-Jensen er selvsagt også meget tilfreds med projektet.

"Det er den mest ambitiøse udlægning af urørt skov og anden biodiversitetsskov nogensinde i Danmark. Vi skaber store sammenhængende områder, hvor naturen får lov til at gå sin gang til glæde for blandt andet insekter og svampe. Det viser, at regeringen i den grad leverer på den grønne front. Vi giver danskerne mere vild natur i de danske skove og nye naturoplevelser med masser af gamle og rådne træer fulde af liv," siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelse.

"Det er muligt, at det bliver lidt sværere på mountainbiken, og at orienteringsløberne ikke så let kan finde posterne, men det bliver mere spændende at bevæge sig rundt i skovene. De bliver mere rodet, men oplevelsen bliver også mere intens," fortsætter han.

Der er i alt sæt 87,9 mio. kr. af til udlægning af urørt skov.

Publiceret 18 September 2018 00:00