Folkeparken har brug for malerkyndige hænder. Modelfoto.

Folkeparken har brug for malerkyndige hænder. Modelfoto.

Populær park savner hænder: Vi har brug for hjælp

Rigtig mange mennesker bruger folkeparken i Græsted, men det kniber med opbakningen, når parken skal ordnes

Af
Jeppe Helkov

rengøring Folkeparken er de seneste år blevet – ja, folkets park. Parken er blevet det naturlige samlingssted for borgerne i Græsted. Men det kniber lidt mere, når fællesskabet skal stå sammen og sørge for vedligeholdelsen.

Parken bliver vedligeholdt af frivillige, og hvert år bliver der arrangeret en fælles dag, hvor alle kan hjælpe til, så folkeparken bliver ved med at stå knivskarpt.

Men når man ser antallet af brugere af parken, er det nok ikke en stramning at sige, at fremmødet til vedligeholdelsesdagene er en smule tyndt.

Havde håbet på flere

For to år siden mødte kun fire op, mens antallet af frivillige var steget til 10 sidste år. I år håber en af arrangementets koordinator, Jesper Meyer Hvidberg, på endnu større opbakning. Årets vedligeholdelsesdag er søndag den 16. september fra kl. 9.

”Jeg skal først og fremmest sige, at vi er rigtig glade for alle, der allerede hjælper. Men når man ser, hvor mange der bruger folkeparken, havde vi alligevel håbet, at endnu flere ville hjælpe,” siger han og kommer samtidig med et bud på, hvorfor flere ikke dukker op.

”Jeg tror ikke, det er ond vilje, men mange har en travl hverdag. Der er så mange ting, man kan melde sig til. Men det er blevet bedre med opbakningen gennem årene. Og nu melder vi det her ud, så det ville være rart, hvis folk allerede satte et kryds i kalenderen nu.”

En af grundene til, at Græsted fik en folkepark i førsteomgang, var at den gamle legeplads på stedet for et par år siden var ganske faldefærdig. Det skyldtes blandt manglende vedligeholdelse.

I år skal parkens træværk have en omgang træbeskyttelse Derfor har Folkeparksgruppen lavet en aftale med Gribskov Kommune, om at kommunen betaler for bl.a. oliering af den nye legeplads, madpakkehus, langhus og badebroen ved søen, mens frivillige står for det praktiske arbejde.

Vedligeholdelsesdagen foregå fra 9-13, men kan man ikke deltage hele dagen, så går det nok.

Godt humør og tøj

”Man kan også bare komme og være med en time eller hvad der passer. Arbejdstøj og godt humør er det eneste, de frivillige selv skal medbringe,” siger Jesper Meyer Hvidberg, der fortæller, at dagen ikke kommer til at stå på oprydning.

Folkeparken har tidligere været hårdt plaget af, at unge mennesker festede i parken og glemte at rydde op bagefter. Men det er man kommet over nu.

"Sidste sommer holdt unge fest i parken, larmede og ryddede ikke op. Vi havde også et hjørne, hvor alt skrald blæste hen. Men alt det har vi heldigvis fået løst nu.

Et hjørne hvor alt skrald siste hen, larm og ballade med unge, der holdt festen, gået i sig selv,

Interesserede, der gerne vil bidrage til Folkeparkens fortsatte fine stand, kan sende en mail til folkeparken@græsted.dk i forvejen, for at arrangørerne kan danne sig et overblik over antallet af hjælpsomme sjæle. Når man ikke at sende en mail, er man alligevel meget velkommen til at møde op på dagen og hjælpe.

Publiceret 14 September 2018 07:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.