Folkeparken har brug for malerkyndige hænder. Modelfoto.

Folkeparken har brug for malerkyndige hænder. Modelfoto.

Populær park savner hænder: Vi har brug for hjælp

Rigtig mange mennesker bruger folkeparken i Græsted, men det kniber med opbakningen, når parken skal ordnes

Af
Jeppe Helkov

rengøring Folkeparken er de seneste år blevet – ja, folkets park. Parken er blevet det naturlige samlingssted for borgerne i Græsted. Men det kniber lidt mere, når fællesskabet skal stå sammen og sørge for vedligeholdelsen.

Parken bliver vedligeholdt af frivillige, og hvert år bliver der arrangeret en fælles dag, hvor alle kan hjælpe til, så folkeparken bliver ved med at stå knivskarpt.

Men når man ser antallet af brugere af parken, er det nok ikke en stramning at sige, at fremmødet til vedligeholdelsesdagene er en smule tyndt.

Havde håbet på flere

For to år siden mødte kun fire op, mens antallet af frivillige var steget til 10 sidste år. I år håber en af arrangementets koordinator, Jesper Meyer Hvidberg, på endnu større opbakning. Årets vedligeholdelsesdag er søndag den 16. september fra kl. 9.

”Jeg skal først og fremmest sige, at vi er rigtig glade for alle, der allerede hjælper. Men når man ser, hvor mange der bruger folkeparken, havde vi alligevel håbet, at endnu flere ville hjælpe,” siger han og kommer samtidig med et bud på, hvorfor flere ikke dukker op.

”Jeg tror ikke, det er ond vilje, men mange har en travl hverdag. Der er så mange ting, man kan melde sig til. Men det er blevet bedre med opbakningen gennem årene. Og nu melder vi det her ud, så det ville være rart, hvis folk allerede satte et kryds i kalenderen nu.”

En af grundene til, at Græsted fik en folkepark i førsteomgang, var at den gamle legeplads på stedet for et par år siden var ganske faldefærdig. Det skyldtes blandt manglende vedligeholdelse.

I år skal parkens træværk have en omgang træbeskyttelse Derfor har Folkeparksgruppen lavet en aftale med Gribskov Kommune, om at kommunen betaler for bl.a. oliering af den nye legeplads, madpakkehus, langhus og badebroen ved søen, mens frivillige står for det praktiske arbejde.

Vedligeholdelsesdagen foregå fra 9-13, men kan man ikke deltage hele dagen, så går det nok.

Godt humør og tøj

”Man kan også bare komme og være med en time eller hvad der passer. Arbejdstøj og godt humør er det eneste, de frivillige selv skal medbringe,” siger Jesper Meyer Hvidberg, der fortæller, at dagen ikke kommer til at stå på oprydning.

Folkeparken har tidligere været hårdt plaget af, at unge mennesker festede i parken og glemte at rydde op bagefter. Men det er man kommet over nu.

"Sidste sommer holdt unge fest i parken, larmede og ryddede ikke op. Vi havde også et hjørne, hvor alt skrald blæste hen. Men alt det har vi heldigvis fået løst nu.

Et hjørne hvor alt skrald siste hen, larm og ballade med unge, der holdt festen, gået i sig selv,

Interesserede, der gerne vil bidrage til Folkeparkens fortsatte fine stand, kan sende en mail til folkeparken@græsted.dk i forvejen, for at arrangørerne kan danne sig et overblik over antallet af hjælpsomme sjæle. Når man ikke at sende en mail, er man alligevel meget velkommen til at møde op på dagen og hjælpe.

Publiceret 14 September 2018 07:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs