Young nurse and female senior with walking frame, the caretaker helping her

Young nurse and female senior with walking frame, the caretaker helping her

Velfærdsdirektør: Der er fuld tillid til Pleje Gribskov

Af
Jeppe Helkov

Den næstlaveste karakter - og fejl, der kan have betydning for patientsikkerheden. Sådan lyder konklusionen, efter revisionsfirmaet BDO har lavet et tilsyn hos den nye kommunale leverandør af hjemmesygepleje, Pleje Gribskov.

Ifølge Gribskov Kommunes nye velfærdsdirektør Mikkel Damgaards er fejlene alvorlige. Ugeposten ville gerne have interviewet Mikkel Damgaards, men på grund af travlhed havde han kun tid til at svare på vores spørgsmål på skrift.

Hvor alvorlige er de fejl, som BDO nu har fundet?

"De er alvorlige og skal derfor selvfølgelig rettes op," skriver han i en mail til Ugeposten.

Der var fejl hos Attendo, der er fejl hos jer nu. Hvad er det, der gør det her område så svært at få styr på?

"Graden af fejl er heldigvis meget forskellig. Men vi har med hjemmesygeplejen fået en stor opgave ind hos PlejeGribskov, hvor det er mange år siden den har være kommunal. Her bestræber mange nye, gode medarbejdere sig på at gøre det bedste, og finde ind i faste rammer for arbejdet. Der vil være en indkøringsfase, som vi bestræber os på skal være så kort som muligt og med så få fejl som muligt."

Hvordan kan de her fejl opstå?

"Det skal PlejeGribskov nu se nærmere på og lære af, ligesom udvalget for Ældre, Social og Sundhed skal tage stilling til handlemuligheder."

Hvis de her fejl var fundet hos et privat plejefirma, ville de så have kunnet udløse et påbud?

"Et påbud er altid en individuel konkret vurdering ud fra et samlet situationsbillede så det er vanskeligt at svare på."

"Der kan altid ske fejl, når vi taler om over 70 medarbejdere i en nyopstartet organisation, som skal levere sygeplejeydelser til knapt 1.000 borgere. Men vi bestræber os i PlejeGribskov på en kort indkøring og om at få styr på de rette arbejdsgange."

Der er tilført ekstra midler og mere personale til området. Hvad mere har I brug for at få styr på det her område?

"Der er fuld tillid til, at PlejeGribskov har fokus på den bedste mulige hjemmesygepleje og arbejder målrettet på at forebygge fejl fremadrettet."

Publiceret 13 September 2018 10:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.