Emma Thompson er enestående i rollen som højesteretsdommeren Fiona Maye. Pressefoto

Emma Thompson er enestående i rollen som højesteretsdommeren Fiona Maye. Pressefoto

Uimodståelig Emma Thompson i Tisvilde Bio

film 'Dommerens Valg' er et drama om store dilemmaer.

Højesteretsdommer Fiona Maye med speciale i familiespørgsmål har i den grad lagt sin identitet i sit arbejde. Hendes afgørelser er juridisk skarpe, og en ny sag ligger naturligt hos hende, da hun skal fælde dom i en sag om en 17-årig dreng, der ifølge lægerne vil dø af kræft, hvis han ikke får en blodtransfusion. Drengen er Jehovas vidne, og både han og familien nægter enhver form for indgreb. Den nøgterne jura versus de religiøse dogmer og følelser.

Fiona opsøger utraditionelt drengen på hospitalet, og når frem til den juridisk korrekte kendelse. Der er kun én udvej. Drengen skal opereres og have tilført det fornødne blod og dermed livet. Men så begynder Fionas verden at knirke. Er verden og livet i grunden så firkantet og regelret?

'Dommerens valg' er instrueret af Richard Eyre og er baseret på en roman af Ian McEwan. Emma Thompson navigerer enestående i rollen, der er en af hendes bedste præstationer i mange år.

Vises 12. – 16. september kl. 20. 14. september kl. 15 og 15. september kl. 16

Publiceret 13 September 2018 16:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs