Meditationslærer og forfatter Svend Trier. Pressefoto

Meditationslærer og forfatter Svend Trier. Pressefoto

Svend Trier gør dig klogere på meditation

Meditation Meditationslærer og forfatter Svend Trier vil blive introducere til nogle enkle og virkningsfulde meditationsmetoder, som de fleste kan anvende i hverdagen med betydeligt udbytte. Det sker ved et kombineret foredrag- og aftenseminar 'Meditation - en rejse tilbage til dig selv' torsdag 13. septemer kl. 19-21.30 i Lille Sal, Helsinge Kulturhus.

Ifølge Svend Trier vil resultatet være større indre ro, selv i pressede situationer, og en bedre evne til at møde livets store og små udfordringer med overskud, klarhed og indre balance. Både for nybegyndere og for mennesker, som har erfaring med meditation og mindfulness, kan denne aften være med til at udvide forståelsen for meditationens anvendelsesmuligheder og for principperne bag. Der vil også være en guidet meditation og mulighed for at stille spørgsmål. Svend Trier har selv mediteret dagligt siden 1967 og har erfaring med mange forskellige meditationsformer. Han har en bred og usekterisk tilgang til emnet.

Arrangør er Yoga Meditation Healing Forening Nordsjælland. Entré. Ingen tilmelding.

gs

Publiceret 13 September 2018 16:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV