Annette Bylov Sørensen fra Restaurant Gilleleje Havn og bager Henrik Hemmingsen fra Schulstad har i fællesskab udviklet det nye rugbrød.

Annette Bylov Sørensen fra Restaurant Gilleleje Havn og bager Henrik Hemmingsen fra Schulstad har i fællesskab udviklet det nye rugbrød.

Restaurant Gilleleje Havn indgår samarbejde med rugbrødsgigant

Restaurant Gilleleje Havn præsenterer rugbrød i samarbejde med Schulstad

Af
Claus Johansen

velbekomme Rugbrødsgiganten Schulstad har været i Gilleleje for at få hjælp til et helt nyt rugbrød, som om få uger kan købes i hele landet. Men allerede på torsdag kan alle få en smagsprøve i Gilleleje.

Restaurant Gilleleje Havn blev kontaktet af Schulstad – og sagde omgående ja til opgaven med at udvikle det nye rugbrød:

”Vi er superstolte og meget, meget glade,” siger direktør Henrik Magelund, Restaurant Gilleleje Havn.

Det er Annette Bylov Sørensen fra Restaurant Gilleleje Havn, som sammen med en af Schulstads bagere har udviklet brødet:

”Det nytter ikke at placere en god sild på et dårligt stykke rugbrød. Det giver ikke den gode madoplevelse, der er så vigtig. Vi og Schulstad var helt enige om, at vi ville udvikle et rugbrød, som ikke gik på kompromis med smag og kvalitet," siger Annette Bylov Sørensen.

Det mørke rugbrød er blandt andet bagt med puffede durumkerner, der giver en god smag, et flot udseende og et særligt godt bid. Brødet er også saftigt og opleves ligesom et hjemmebagt brød.

”Jeg synes, det smager, som godt rugbrød skal smage”, siger Annette Bylov Sørensen.

Det er første gang, at Schulstad på den måde går i samarbejde med lokale firmaer:

”Betydningen af den branding, som nu går ud i hele landet, kan ikke vurderes højt nok. Vi ville ikke selv have haft penge til det. For Restaurant Gilleleje Havn, for Gilleleje og for Gribskov har det stor betydning,” siger Henrik Magelund.

Der er smagsprøver på Restaurant Gilleleje Havn torsdag 13. september fra klokken 13.

Publiceret 13 September 2018 11:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs