Lørdag den 15. september er der kulturaften i Gilleleje. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Lørdag den 15. september er der kulturaften i Gilleleje. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Gilleleje glæder sig til kulturaften

Der går sport i den i Gilleleje den 15. september

Af
Jens Berg Thomsen

kulturaften Lørdag den 15. september går det løs i Gilleleje, når byen står i kulturaftenens tegn. Dette års tema er sport, og under titlen "der går sport i den," byder butikker, spillesteder, restauranter og de mange andre ting, som byen har at byde på til en god oplevelse.

"Hvis man kigger på programmet, er det alsidigt. Sportsklubber, Hjerteforeningen og mange, mange andre stiller op. Det bliver både sjovt og skævt," siger Klaus Bischoff, der står for at arrangere og er indehaver af Choff Design.

Han nævner "vovsewellness" som etn af de sjove ting, som programmet byder på, der foregår hos Aura fra klokken 10-12, men dagen igennem er der noget at tage sig til som opvisning på torvet med Gilleleje Fægteklub, opvisning fra byens karateklub, racerkører Emil Ganggårds, der viser en gocart frem, og så er der koncert på torvet med "Hill billy Bones", der spiller countryrock fra scenen fra klokken 20.30. Netop countryrock er noget af det "mest moderine musik" lige nu, lyder det fra Klaus Bischoff.

Programmet for Gillelejes kulturaften ligger i form af i alt 3.000 flyers i byens butikker, cafeer, restauranter og mange andre steder, og så kan man også finde det på posters, der står rundt om i gaderne.

Programmet begynder klokken 10, og koncerten på torvet slutter klokken 22.

Publiceret 13 September 2018 13:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs