Politisk flertal vil ikke undersøge Attendo-skandalen

Et politisk flertal stemte nej til at undersøge, om der stadig er detaljer i Attendo-skandalen, der ikke er kommet frem

Af
Jeppe Helkov

attendo Er alle informationer i Attendo-skandalen lagt frem, eller bliver der stadig tilbageholdt viden? Det spørgsmål får vi nok aldrig svar.

På sidste mandags byrådsmøde havde De Konservative stillet et forslag om at lave en uvildig undersøgelse af hele Attendo-skandalen. Men et flertal bestående af Nyt Gribskov, Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod - og dermed skal der ikke 'foretages yderligere undersøgelse af sagen', som der står i referatet fra byrådsmødet. Den beslutning ærgrer De Konservatives Trine Egetved.

"Den er desværre som forventet. Det her er en sag, vi ikke er enige om, hvordan skal løses," siger hun.

Samme udmelding kommer fra Socialdemokraternes Mikkel Andersen, der også har kæmpet for at få den uvildige undersøgelse.

"Det er rigtig ærgerligt. For mig handler det her om, at der skal være en læring i den her type sager. Det handler ikke om at pege fingre. Frem mod det næste udbud af hjemmeplejen er det vigtigt, at vi står på et så solidt grundlag som muligt. Det kunne en undersøgelse have hjulpet med," siger han.

Gribskov Kommune og Attendo indgik i 2014 en aftale om, at det svenske plejefirma skulle være hovedleverandør af hjemmepleje og hjemmesygepleje. Men forløbet har været alt andet end problemfrit. Falske regninger for millioner, det ene påbud efter det andet, dødsfald efter måneders fejlbehandlinger er blot nogle af de overskrifter, der kan sættes på Attendos engagement i Gribskov Kommune.

Men problemerne stopper ikke dér. Efter at Gribskov Kommune har valgt at hjemtage hjemmesygeplejen til kommunale hænder, har et uanmeldt tilsyn vist, at Pleje Gribskov har problemer med medicinhåndteringen og medicindoseringen (læs mere på side 8).

Det viser ifølge Trine Egetved endnu en gang, hvorfor der er brug for en uvildig undersøgelse af hele området.

"Problemerne fortsætter. Noget tyder på, at vi ikke har lært af tidligere tiders fejl. Det var netop derfor, jeg gerne ville have den undersøgelse. Så vi kunne få nogle input udefra og få nogle uvildige bud på, hvad vi har gjort forkert - og hvor vi kan sætte ind."

Publiceret 12 September 2018 07:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs