Politisk flertal vil ikke undersøge Attendo-skandalen

Et politisk flertal stemte nej til at undersøge, om der stadig er detaljer i Attendo-skandalen, der ikke er kommet frem

Af
Jeppe Helkov

attendo Er alle informationer i Attendo-skandalen lagt frem, eller bliver der stadig tilbageholdt viden? Det spørgsmål får vi nok aldrig svar.

På sidste mandags byrådsmøde havde De Konservative stillet et forslag om at lave en uvildig undersøgelse af hele Attendo-skandalen. Men et flertal bestående af Nyt Gribskov, Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod - og dermed skal der ikke 'foretages yderligere undersøgelse af sagen', som der står i referatet fra byrådsmødet. Den beslutning ærgrer De Konservatives Trine Egetved.

"Den er desværre som forventet. Det her er en sag, vi ikke er enige om, hvordan skal løses," siger hun.

Samme udmelding kommer fra Socialdemokraternes Mikkel Andersen, der også har kæmpet for at få den uvildige undersøgelse.

"Det er rigtig ærgerligt. For mig handler det her om, at der skal være en læring i den her type sager. Det handler ikke om at pege fingre. Frem mod det næste udbud af hjemmeplejen er det vigtigt, at vi står på et så solidt grundlag som muligt. Det kunne en undersøgelse have hjulpet med," siger han.

Gribskov Kommune og Attendo indgik i 2014 en aftale om, at det svenske plejefirma skulle være hovedleverandør af hjemmepleje og hjemmesygepleje. Men forløbet har været alt andet end problemfrit. Falske regninger for millioner, det ene påbud efter det andet, dødsfald efter måneders fejlbehandlinger er blot nogle af de overskrifter, der kan sættes på Attendos engagement i Gribskov Kommune.

Men problemerne stopper ikke dér. Efter at Gribskov Kommune har valgt at hjemtage hjemmesygeplejen til kommunale hænder, har et uanmeldt tilsyn vist, at Pleje Gribskov har problemer med medicinhåndteringen og medicindoseringen (læs mere på side 8).

Det viser ifølge Trine Egetved endnu en gang, hvorfor der er brug for en uvildig undersøgelse af hele området.

"Problemerne fortsætter. Noget tyder på, at vi ikke har lært af tidligere tiders fejl. Det var netop derfor, jeg gerne ville have den undersøgelse. Så vi kunne få nogle input udefra og få nogle uvildige bud på, hvad vi har gjort forkert - og hvor vi kan sætte ind."

Publiceret 12 September 2018 07:00

SENESTE TV