Maleriet blev malet til

Maleriet blev malet til "Hvid Lørdag" i Gilleleje. Nu skal det på auktion. Privatfoto

Donerer maleri: Kunstner samler penge ind til det gamle posthus

Sidste år gav lignende auktion 10.000 kroner til ny legeplads. I år går støtten til det gamle posthus

kulturaften I år til kulturaftenen i Gilleleje kan man klokken 19 lægge vejen forbi butikken Mugge P på torvet i byen, for her er der auktion over et maleri, som børn og voksne i forsommeren var med til at male, da der var "Hvid Lørdag" i byen.

Maleriet er Louise Pheiffer, der er indehaver af Mugge P, i skrivende stund ved at lægge sidste hånd på. I år går støtten til Gillelejes gamle posthus, der for nylig er "genopstået" som et nyt folkehus i byen.

"Sidste år var det en fuldstændig fantastisk auktion, hvor maleriet blev solgt for 10.000, som jeg donerede til naturlegepladsen på havnen," fortæller Louise Pheiffer.

"Der har på det seneste været en masse aktivitet. Og nu er det åbnet som Gillelejes nye folkehus. Det er en helt unik og meget smuk bygning, og jeg tror det glæder de fleste at se, hvordan det igen kommer til at stå flot, og at det aktivt bliver brugt igen.," siger hun også.

Det Gamle Posthus har åbnet dørene 1. september 2018 for foreninger og interessegrupper.

Bag huset står en frivillig forening Gilleleje Gamle Posthus, som i det sidste halvandet år har kæmpet for at bevare det smukke gamle posthus i Gilleleje.

Foreningens formål er at sørge for et velfungerende hus med gratis lokaler til frivillige foreninger. Målet er, at Det Gamle Posthus skal være et fællesskabernes hus. Et hus hvor der er plads til alle og som kan fungere godt for mange forskellige brugere samtidig. Alt er og vil blive drevet på frivillig basis.

Meget af husets indretning er genbrug. Foreningen har fået tilskud fra flere fonde. Men der mangler stadig meget, for at huset kan fungere for alle grupper, fx kaffemaskine, galleriskinner og spots, fortæller formanden for foreningen bag posthuset.

jbt

Publiceret 12 September 2018 11:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs