Donerer maleri: Kunstner samler penge ind til det gamle posthus

Sidste år gav lignende auktion 10.000 kroner til ny legeplads. I år går støtten til det gamle posthus

kulturaften I år til kulturaftenen i Gilleleje kan man klokken 19 lægge vejen forbi butikken Mugge P på torvet i byen, for her er der auktion over et maleri, som børn og voksne i forsommeren var med til at male, da der var "Hvid Lørdag" i byen.

Maleriet er Louise Pheiffer, der er indehaver af Mugge P, i skrivende stund ved at lægge sidste hånd på. I år går støtten til Gillelejes gamle posthus, der for nylig er "genopstået" som et nyt folkehus i byen.

"Sidste år var det en fuldstændig fantastisk auktion, hvor maleriet blev solgt for 10.000, som jeg donerede til naturlegepladsen på havnen," fortæller Louise Pheiffer.

"Der har på det seneste været en masse aktivitet. Og nu er det åbnet som Gillelejes nye folkehus. Det er en helt unik og meget smuk bygning, og jeg tror det glæder de fleste at se, hvordan det igen kommer til at stå flot, og at det aktivt bliver brugt igen.," siger hun også.

Det Gamle Posthus har åbnet dørene 1. september 2018 for foreninger og interessegrupper.

Bag huset står en frivillig forening Gilleleje Gamle Posthus, som i det sidste halvandet år har kæmpet for at bevare det smukke gamle posthus i Gilleleje.

Foreningens formål er at sørge for et velfungerende hus med gratis lokaler til frivillige foreninger. Målet er, at Det Gamle Posthus skal være et fællesskabernes hus. Et hus hvor der er plads til alle og som kan fungere godt for mange forskellige brugere samtidig. Alt er og vil blive drevet på frivillig basis.

Meget af husets indretning er genbrug. Foreningen har fået tilskud fra flere fonde. Men der mangler stadig meget, for at huset kan fungere for alle grupper, fx kaffemaskine, galleriskinner og spots, fortæller formanden for foreningen bag posthuset.

jbt

Publiceret 12 September 2018 11:30

SENESTE TV