Maleriet blev malet til

Maleriet blev malet til "Hvid Lørdag" i Gilleleje. Nu skal det på auktion. Privatfoto

Donerer maleri: Kunstner samler penge ind til det gamle posthus

Sidste år gav lignende auktion 10.000 kroner til ny legeplads. I år går støtten til det gamle posthus

kulturaften I år til kulturaftenen i Gilleleje kan man klokken 19 lægge vejen forbi butikken Mugge P på torvet i byen, for her er der auktion over et maleri, som børn og voksne i forsommeren var med til at male, da der var "Hvid Lørdag" i byen.

Maleriet er Louise Pheiffer, der er indehaver af Mugge P, i skrivende stund ved at lægge sidste hånd på. I år går støtten til Gillelejes gamle posthus, der for nylig er "genopstået" som et nyt folkehus i byen.

"Sidste år var det en fuldstændig fantastisk auktion, hvor maleriet blev solgt for 10.000, som jeg donerede til naturlegepladsen på havnen," fortæller Louise Pheiffer.

"Der har på det seneste været en masse aktivitet. Og nu er det åbnet som Gillelejes nye folkehus. Det er en helt unik og meget smuk bygning, og jeg tror det glæder de fleste at se, hvordan det igen kommer til at stå flot, og at det aktivt bliver brugt igen.," siger hun også.

Det Gamle Posthus har åbnet dørene 1. september 2018 for foreninger og interessegrupper.

Bag huset står en frivillig forening Gilleleje Gamle Posthus, som i det sidste halvandet år har kæmpet for at bevare det smukke gamle posthus i Gilleleje.

Foreningens formål er at sørge for et velfungerende hus med gratis lokaler til frivillige foreninger. Målet er, at Det Gamle Posthus skal være et fællesskabernes hus. Et hus hvor der er plads til alle og som kan fungere godt for mange forskellige brugere samtidig. Alt er og vil blive drevet på frivillig basis.

Meget af husets indretning er genbrug. Foreningen har fået tilskud fra flere fonde. Men der mangler stadig meget, for at huset kan fungere for alle grupper, fx kaffemaskine, galleriskinner og spots, fortæller formanden for foreningen bag posthuset.

jbt

Publiceret 12 September 2018 11:30

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.