Idrætsdage på Alme Skole. Privatfoto

Idrætsdage på Alme Skole. Privatfoto

Billedgalleri: Sensommerdage med motion på Alme Skole

Alme Skole sejlede kajak, dyrkede idræt og dansede lancier

To dage med diverse idrætsdiscipliner, vilde bevægelseslege i Gilleleje og sejlads i kajak og et spil beachvolleyball. Eleverne på Ame Skole havde fornylig idrætsdage, der bød på sport både på skolen og en tur i Gilleleje Strandbakker.

"Det var to fantastiske og solrige sensommerdage med masser af motion og frisk luft," skriver lærer på Alme Skole Henriette Juul Larsen i en mail til Ugeposten.

Torsdag eftermiddag slog eleverne deres medbragte telte op på skolens grund, hvor de skulle overnatte, og så blev der ellers efter den fælles aftensmad løbet lagkageløb og danset lancier i skolens hal.

Fredag morgen vågnede eleverne op til endnu en anderledes og sjov bevægelsesdag på skolen efter en hyggelig nat med chips og snak med kammeraterne i teltene, skriver hun videre. Se alle billederne, hun har sendt, på www.ugeposten.dk.

jbt

Publiceret 12 September 2018 16:24

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs