Gribskov Kommune får muligvis flere farver i affaldssække, så affaldet kan sorteres. Modelfoto: Mostphotos

Gribskov Kommune får muligvis flere farver i affaldssække, så affaldet kan sorteres. Modelfoto: Mostphotos

Nyt forslag: Skal vi sortere mere affald i Gribskov?

Kommunen vil undersøge muligheder for samarbejde hos naboerne

Af
Jens Berg Thomsen

I Gribskov Kommune er der en politisk beslutning, der siger, at 50 procent af affaldet fra husstandene skal genanvendes senest i år 2022. Derfor kan der være affaldsposer i flere farver på vej i kommunen, så

"Fordelen er, at husstanden kan nøjes med én skraldespand som i dag, og at der så finder en robotsortering sted. Vi er enige om, at vi vil kigge på, om vi kan komme frem til noget. Systemet kræver, at der bygges et anlæg, der kan sortere poserne, og det kræver, at der er flere kommuner med," siger formand for miljø-, klima- og kystudvalget Michael Hemming Nielsen (EL) til Ugeposten.

I referatet har administrationen i kommunen ridset flere muligheder op - eksempelvis at indføre affaldsspande med flere kamre. Men det kræver, at affaldsbilerne bygges om, eller kører med en mindre mængde affald, og det er ikke hensigtsmæssigt.

Det kræver flere kommuner, hvis der skal bygges et affaldssorteringsanlæg på Sjælland, siger formand for miljø-, klima- og kystudvalget Michael Hemming Nielsen (EL). Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Det kræver flere kommuner, hvis der skal bygges et affaldssorteringsanlæg på Sjælland, siger formand for miljø-, klima- og kystudvalget Michael Hemming Nielsen (EL). Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

"Hvis bilerne bliver større, kan det blive svært at komme rundt på vores smalle veje og i sommerhusområder," siger Michael Hemming Nielsen.

Oplægget fra udvalget siger nu, at administrationen skal arbejde videre med, hvordan det flerfarvede posesystem kan skrues sammen.

Fredensborg Kommune har tidligere på sommeren henvendt sig til Gribskov Kommune for at bede om en status på, hvor langt Gribskov er kommet med at indføre poser i flere farver. Også Halsnæs, Frederikssund og Furesø kommuner er interesserede i at få bygget et anlæg, der kan sortere poserne.

"Det nærmeste anlæg, der kan gøre det, ligger i Jylland, og det er lidt for langt at køre affald for at få det sorteret," siger Michael Hemming Nielsen.

"Et slag på tasken for, hvornår det her bliver virkelighed er nok et stykke tid. Det bliver ikke i år eller næste år. Vi skal først finde nogle samarbejdskommuner, men vi mener, at det er et forsøg værd at få undersøgt," siger Michael Hemmning Nielsen.

Ifølge en opgørelse fra adminitrationen vil bioaffald og pap og karton stige mest med omkring 20 tons hvor hver katagori om året, mens papiraffald er på retur. Her bliver faldet på 35 tons om året.

Publiceret 21 August 2018 00:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.