Modelfoto.

Modelfoto.

Fokus: Når unge skizofrene flytter hjemmefra

Arrangement især for dig, som enten har en ung hjemmeboende med skizofreni eller har et barn, som er flyttet hjemmefra

Som forældre giver det udfordringer, når en skizofren flytter hjemmefra. Hvordan får den unge det gode liv? Hvor meget skal man støtte? Og hvad er den mest hensigtsmæssige støtte? Klarer den unge praktiske gøremål som madlavning og rengøring? Hvordan håndterer du dine egne bekymringer? Skal der indgås aftaler, så vi ikke overskrider hinandens grænser?

Kan du som forældre nikke genkendende til spørgsmål som disse, er det en god idé at lægge vejen forbi Borgercafeen Frivilligcenter Hillerød på Fredensvej 12C mandag 20. august klokken 19.

Her sætter en gruppe frivillige og Bedre Psykiatri fokus på de følelser og overvejelser, der opstår, når unge med skizofreni flytter hjemmefra.

På mødet deltager Camilla, der flyttede hjemmefra som 22-årig. Det er nu halvandet år siden, og hun vil fortælle om, hvordan det var at blive selvstændig, og om hverdagens små successer. Hun vil også forklare, hvordan hun overvandt frygten for at være alene og om støtten fra forældrene.

Det er gratis at deltage, og der serveres kaffe/te/kage. Tilmelding sker til Hanne Westh Nicolajsen på hannewesthnicolajsen@gmail.com.

Publiceret 18 August 2018 11:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl