Modelfoto.

Modelfoto.

Irenes skrig skræmte lumsk tyv væk: Nu kommer hun med denne advarsel

Irene Bredtoft fik sig en slem forskrækkelse, da hun en nat stod op. På badeværelset var en tyv på vej ind ad vinduet

Af
Jeppe Helkov

Den var gal i begyndelsen af august - og nu er den gal igen. En udspekuleret og særdeles kynisk indbrudstyv er på spil i Gribskov.

Natten til onsdag lå Irene Bredtoft og sov i sit hjem på Svejåsen i Vejby. Klokken tre skulle hun op på toilettet. Og da Irene Bredtoft kiggede ud af det vindue, der på grund af varmen stod åbent, fik hun et chok, hun sjældent glemmer.

"Jeg var tilfældigvis oppe. Der var ikke noget lys i huset, der var helt mørk. Jeg kan godt høre, at det rasler ved vinduet, men jeg tænker, at det bare er vinden. Men pludselig ser jeg en mørk skygge, der kommer ind af vinduet," siger en stadig påvirket Irene Bredtoft.

Det går hurtigt op for hende, at det er en person, der prøver at bryde ind.

"Fordi det er mørkt på badeværelset, ser han ikke, at jeg står ganske få meter fra ham. Han har en lommelygte i hånden og begynder at lyse rundt. Jeg blev så forskrækket, at jeg instinktivt bare råbte op."

"Hvad sker dér, råbte jeg. Og så tog han benene på nakken. Så han kom heldigvis ikke ind," siger Irene Bredtoft.

Fremgangsmåden med om natten at bryde ind i huse, hvor vinduerne er efterladt åbne, er ikke ny. Tidligere på måneden var offeret en beboer i Mårum. Beboeren havde ladet teresse-døren stå åben, og det udnyttede en indbrudstyv til at liste ind - og selvom offeret lå og sov på sofaen, slap tyven væk med en mobiltelefon og en rygsæk.

Helt så galt gik det heldigvis ikke for Irene Bredtoft. Men hun er dagen derpå stadig dybt påvirket af episoden.

"Det var meget ubehageligt. Bagefter var jeg meget chokeret, og jeg sov ikke mere den nat. Jeg havde ondt i maven og har det faktisk stadig."

Irene Bredtoft håber, at hendes oplevelser kan få andre til at være mere forsigtige.

"Mit vindue skulle selvfølgelig ikke have været åbent. Men det vár det. Så mit råd er helt klart, at man tænker sig om og lukker sine vinduer. Der skal åbenbart ikke mere end et åbent vindue til," siger hun.

Publiceret 16 August 2018 00:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl