Modelfoto.

Modelfoto.

Irenes skrig skræmte lumsk tyv væk: Nu kommer hun med denne advarsel

Irene Bredtoft fik sig en slem forskrækkelse, da hun en nat stod op. På badeværelset var en tyv på vej ind ad vinduet

Af
Jeppe Helkov

Den var gal i begyndelsen af august - og nu er den gal igen. En udspekuleret og særdeles kynisk indbrudstyv er på spil i Gribskov.

Natten til onsdag lå Irene Bredtoft og sov i sit hjem på Svejåsen i Vejby. Klokken tre skulle hun op på toilettet. Og da Irene Bredtoft kiggede ud af det vindue, der på grund af varmen stod åbent, fik hun et chok, hun sjældent glemmer.

"Jeg var tilfældigvis oppe. Der var ikke noget lys i huset, der var helt mørk. Jeg kan godt høre, at det rasler ved vinduet, men jeg tænker, at det bare er vinden. Men pludselig ser jeg en mørk skygge, der kommer ind af vinduet," siger en stadig påvirket Irene Bredtoft.

Det går hurtigt op for hende, at det er en person, der prøver at bryde ind.

"Fordi det er mørkt på badeværelset, ser han ikke, at jeg står ganske få meter fra ham. Han har en lommelygte i hånden og begynder at lyse rundt. Jeg blev så forskrækket, at jeg instinktivt bare råbte op."

"Hvad sker dér, råbte jeg. Og så tog han benene på nakken. Så han kom heldigvis ikke ind," siger Irene Bredtoft.

Fremgangsmåden med om natten at bryde ind i huse, hvor vinduerne er efterladt åbne, er ikke ny. Tidligere på måneden var offeret en beboer i Mårum. Beboeren havde ladet teresse-døren stå åben, og det udnyttede en indbrudstyv til at liste ind - og selvom offeret lå og sov på sofaen, slap tyven væk med en mobiltelefon og en rygsæk.

Helt så galt gik det heldigvis ikke for Irene Bredtoft. Men hun er dagen derpå stadig dybt påvirket af episoden.

"Det var meget ubehageligt. Bagefter var jeg meget chokeret, og jeg sov ikke mere den nat. Jeg havde ondt i maven og har det faktisk stadig."

Irene Bredtoft håber, at hendes oplevelser kan få andre til at være mere forsigtige.

"Mit vindue skulle selvfølgelig ikke have været åbent. Men det vár det. Så mit råd er helt klart, at man tænker sig om og lukker sine vinduer. Der skal åbenbart ikke mere end et åbent vindue til," siger hun.

Publiceret 16 August 2018 00:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.