Havebogsforfatter Karina Demuth inviterer til havevandring.

Havebogsforfatter Karina Demuth inviterer til havevandring.

Besøg havebogsforfatterens økologiske have

Det kan sagtens lade sig gøre at dyrke en smuk have uden sprøjt og kunstgødning. Besøg Karina Demuths cottagehave i Smidstrup og se hvordan.

På søndag den 19. august ruller havebogsforfatter Karina Demuth den vissengrønne løber ud og byder på havevandring, pop-up café og salg af havebøger i Smidstrup. Anledningen er den landsdækkende kampagne ”Giftfri Have”, hvor Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi inviterer sprøjtegiftfrie haveejere til at vise deres have frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit.

Der er åbent i haven klokken 11-16 på søndag.

Der er åbent i haven klokken 11-16 på søndag.

”Vores have er på ca. 1600 kvm og indrettet med en god rumopdeling med hække, buer og en indhegnet køkkenhave, og det gør det hele utrolig nemt og overskueligt at holde,” fortæller Karina Demuth.

”Normalt er her et kaos af blomster på denne tid af året, og den stramme struktur gør, at det ikke bliver alt for rodet. Og i år, hvor der ikke er nær så meget farve og frodighed, er de mange rum med til, at der alligevel er noget at se på og gå på oplevelse i. Alt i haven er dyrket uden sprøjt og kunstgødning. Det gør planterne stærke og meget resistente overfor sygdomme, skadedyrsangreb og tørke, og det meste har faktisk overlevet sommeren, selvom vi ikke har vandet.

Kaina Demuths have er åben for besøg søndag den 19. august kl. 11-16. Samtidig kan du besøge Ilkes sommerfuglevenlige perma-have, der ligger lige på den anden side af vejen. Gratis entre.

CJ

Karina Demuths ukuelige cottagehave. Søndag den 19. august kl. 11-16. Havregårdsvej 18, Smidstrup, 3250 Gilleleje.

Ilkes sommerfuglevenlige perma-have. Søndag den 19. august kl. 11-16. Havregårdsvej 16, Smidstrup, 3250 Gilleleje.

Publiceret 16 August 2018 18:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl