Besøg havebogsforfatterens økologiske have

Det kan sagtens lade sig gøre at dyrke en smuk have uden sprøjt og kunstgødning. Besøg Karina Demuths cottagehave i Smidstrup og se hvordan.

På søndag den 19. august ruller havebogsforfatter Karina Demuth den vissengrønne løber ud og byder på havevandring, pop-up café og salg af havebøger i Smidstrup. Anledningen er den landsdækkende kampagne ”Giftfri Have”, hvor Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi inviterer sprøjtegiftfrie haveejere til at vise deres have frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit.

Der er åbent i haven klokken 11-16 på søndag.

Der er åbent i haven klokken 11-16 på søndag.

”Vores have er på ca. 1600 kvm og indrettet med en god rumopdeling med hække, buer og en indhegnet køkkenhave, og det gør det hele utrolig nemt og overskueligt at holde,” fortæller Karina Demuth.

”Normalt er her et kaos af blomster på denne tid af året, og den stramme struktur gør, at det ikke bliver alt for rodet. Og i år, hvor der ikke er nær så meget farve og frodighed, er de mange rum med til, at der alligevel er noget at se på og gå på oplevelse i. Alt i haven er dyrket uden sprøjt og kunstgødning. Det gør planterne stærke og meget resistente overfor sygdomme, skadedyrsangreb og tørke, og det meste har faktisk overlevet sommeren, selvom vi ikke har vandet.

Kaina Demuths have er åben for besøg søndag den 19. august kl. 11-16. Samtidig kan du besøge Ilkes sommerfuglevenlige perma-have, der ligger lige på den anden side af vejen. Gratis entre.

CJ

Karina Demuths ukuelige cottagehave. Søndag den 19. august kl. 11-16. Havregårdsvej 18, Smidstrup, 3250 Gilleleje.

Ilkes sommerfuglevenlige perma-have. Søndag den 19. august kl. 11-16. Havregårdsvej 16, Smidstrup, 3250 Gilleleje.

Publiceret 16 August 2018 18:00

SENESTE TV