Havebogsforfatter Karina Demuth inviterer til havevandring.

Havebogsforfatter Karina Demuth inviterer til havevandring.

Besøg havebogsforfatterens økologiske have

Det kan sagtens lade sig gøre at dyrke en smuk have uden sprøjt og kunstgødning. Besøg Karina Demuths cottagehave i Smidstrup og se hvordan.

På søndag den 19. august ruller havebogsforfatter Karina Demuth den vissengrønne løber ud og byder på havevandring, pop-up café og salg af havebøger i Smidstrup. Anledningen er den landsdækkende kampagne ”Giftfri Have”, hvor Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi inviterer sprøjtegiftfrie haveejere til at vise deres have frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit.

Der er åbent i haven klokken 11-16 på søndag.

Der er åbent i haven klokken 11-16 på søndag.

”Vores have er på ca. 1600 kvm og indrettet med en god rumopdeling med hække, buer og en indhegnet køkkenhave, og det gør det hele utrolig nemt og overskueligt at holde,” fortæller Karina Demuth.

”Normalt er her et kaos af blomster på denne tid af året, og den stramme struktur gør, at det ikke bliver alt for rodet. Og i år, hvor der ikke er nær så meget farve og frodighed, er de mange rum med til, at der alligevel er noget at se på og gå på oplevelse i. Alt i haven er dyrket uden sprøjt og kunstgødning. Det gør planterne stærke og meget resistente overfor sygdomme, skadedyrsangreb og tørke, og det meste har faktisk overlevet sommeren, selvom vi ikke har vandet.

Kaina Demuths have er åben for besøg søndag den 19. august kl. 11-16. Samtidig kan du besøge Ilkes sommerfuglevenlige perma-have, der ligger lige på den anden side af vejen. Gratis entre.

CJ

Karina Demuths ukuelige cottagehave. Søndag den 19. august kl. 11-16. Havregårdsvej 18, Smidstrup, 3250 Gilleleje.

Ilkes sommerfuglevenlige perma-have. Søndag den 19. august kl. 11-16. Havregårdsvej 16, Smidstrup, 3250 Gilleleje.

Publiceret 16 August 2018 18:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.